Для наших читачів, які не можуть і дня спокійно прожити без новин автомобільної тематики, є кілька цікавих фактів. Відкрита статистика авторинку за вересень-жовтень 2022 року свідчить про те, що в Україні вже завершився сезон продажу мототехніки.

Про це стало відомо завдяки статистиці від популярних українських автомобільних маркетплейсів.

Скутери, скріншот: YouTube
Скутери, скріншот: YouTube

Так, у вересні українці придбали 3,2 тисячі мотоциклів і мопедів. Це більше на 25%, ніж у жовтні минулого року і на 42% менше, ніж у жовтні поточного року. Спад продажів мототехніки пов'язаний насамперед із близьким закінченням сезону "двоколісників".

За словами аналітиків Інституту досліджень авторинку, сегмент мототехніки — єдиний на сучасному авторинку України, де більшість складають продаж нових транспортних засобів. Так, у жовтні 58,6% мотоциклів та мопедів були новими (імпортованими з-за кордону), у кількості 1,9 тисячі штук.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу
Показати ще

Близько тисячі угод купівлі мототехніки уклали на внутрішньому ринку, що становило 30,8% від загальної кількості. Тільки кожен десятий мотоцикл та мопед, придбаний у вересні, був імпортований уживаним з-за кордону (341 штука).

До речі, в жовтні 2022 року в Україні було зареєстровано понад 3,1 тис. нових легкових автомобілів.

Нагадаємо, грошей поменшало: чи чекати неприємних звісток від субсидій наступного року.

Раніше повідомлялося, що українці перед зимою зможуть розслабитися: гречки не тільки всім вистачить, але вона буде і дешева.

Також, 30 тисяч і вище: хто під час війни окрім IT-галузі може заробити.