Україні вдалося налагодити імпорт електроенергії з Європи, проте цього все ще недостатньо для того, щоб покрити дефіцит.

Про це журналістам у Києві розповів Міністр енергетики Герман Галущенко.

За його словами, це справді відбулося, і з 1 січня Україна почала імпортувати її в невеликих обсягах. У майбутньому ситуація поступово покращуватиметься.

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"В даний час імпорт невеликий, але він йде з 1 січня. Більше того, ми надали можливість підприємствам закуповувати (електроенергію за кордоном. – Ред. )", – сказав міністр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Питанням імпорту сьогодні займається відразу кілька трейдерів, не тільки державний державний ЕКУ, а й приватні ЕРУ.

Що стосується збільшення імпорту в майбутньому, це залежатиме від ситуації з ремонтом та роботи енергоблоків найближчими днями та тижнями. Якщо обстрілів від терористів-росіян не буде, тоді ситуація буде лише кращою.

Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube
Відключення електроенергії. Фото: скриншот Youtube

У Міненерго зуміли узгодити перетікання між країнами Європи та Україною на рівні 0,7 ГВт вночі та 0,6 ГВт вдень. Відбувається все це разом із Молдовою.

На жаль, поки що зовсім немає можливості того, щоб покрити дефіцит на всю країну. Якщо надалі не буде обстрілів, тоді ситуація стабілізується протягом 6-12 місяців.

Вимкнення електроенергії. Фото: Youtube
Вимкнення електроенергії. Фото: Youtube

Нагадаємо, що тепер сусідам теж вимикатимуть світло? Нацкомісія наведе лад у відключеннях у 7 обленерго

Раніше повідомлялося, що оформлення субсидії для переселенців: які документи потрібно зібрати та куди звертатися

Також, 510 гривень чи покарання "на словах": українським водіям підказали, як уникнути штрафу