Виплати понад 10 млн. українських пенсіонерів потрапили під березневу індексацію. Ще минулого року багато хто був упевнений, що ніякого підвищення не буде через війну і великі витрати з державного бюджету на оборону, проте це все ж таки відбулося. Деякі пенсіонери навіть змогли отримати 1500 грн збільшення.

Ця індексація незвичайна тим фактом, що вперше були проіндексовані мінімальні пенсії, які підвищувалися разом із прожитковим мінімумом, пише портал "На пенсії".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

За інформацією Пенсійного фонду, мінімальна сума підвищення становила 100 гривень, а максимальна – 1500, але в середньому до пенсій додали 597,1 грн. Середній розмір пенсії після березневої індексації складає 5219,69 грн.

Таким чином, середній розмір пенсії зріс на 597,1 грн. – за останніми даними, оприлюднили у січні, середня пенсія для непрацюючих пенсіонерів склала 4622,59 грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Відповідно до постанови Кабміну від 24.02.2023 № 168 «Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2023 році» автоматично перерахували виплати 10,5 млн пенсіонерів. Коефіцієнт індексації становив 19,7%.

Підсумовуючи можна сказати, що гарантовану доплату майже 600 гривень отримають до пенсії ті українці, розмір пенсії яких відповідав середній пенсії по країні. У січні ця сума становила 4622,59 грн., а після індексації – 5219,69 грн.

Нагадаємо, чи позбавлять пенсій українців, які отримують допомогу: роз'яснення Мінсоцполітики.

Раніше повідомлялося, "Нав'язали кредит та заблокували картку": українець поскаржився на знущання з боку ПриватБанку.

Також, жінкам вийти на пільгову пенсію: умови за 25 років змінилися.