Зовсім недавно Міністерство освіти і науки України отримало нового керівника, на що чекали певні представники цієї сфери, вважаючи, що Сергій Шкарлет дуже погано виконував свою роботу.

Новим міністром став директор Малої академії наук Оксен Лісовий. Ексглава МОН заявив, що він надалі продовжить працювати у сфері освіти та науки. А зараз варто проаналізувати те, як публічно розмовляв Сергій Шкарлет. Адже багато хто міг помітити, що він часто використовував "суржик".

Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку
Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку

Наприклад, наприкінці листопада 2022 року, в ефірі нацтелемарафону Сергій Шкарлет якось сказав "українська освіта з Херсонщини нікуди не уходила", тоді як правильно використовувати "не йде", "не покидає". У ще одному ефірі — за 14 листопада — ексміністр припустився таких мовних похибок, як "на якій знаходилось 137 шкіл", "пошкодження від п'ятИдесяти відсотків", "48 школ" и "сідав на стульчику".

Правильно буде сказати так: "137 шкіл розташовані", "пошкодження від п'ятдесяти відсотків", "шкіл" и "на стільчику".

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку
Сергій Шкарлет - фото з Фейсбуку

Цього ж місяця, 28 листопада, помилки були допущені не менш серйозні — "пане Вадіме", "форум проходивши", "найбільше проблем", "ми не стоїмо на місці", "аптєчкі".

Первый вариант практический правильный, однако Сергей Шкарлет должен был обратиться "пане Вадиме", "форум відбувся" (тому що, в нього немає ніг), "найбільше проблем", "не стоїмо на місці" и используем "аптечки".

Нагадаємо, вступна кампанія 2023: чи діятимуть пільги для абітурієнтів

Як повідомляв "Знай.uа", школярам хочуть додати рік навчання через війну та "корони": прогалини потрібно компенсувати

Знай.uа писав, 21-річна дівчина заробляє від $30 тисяч, "гавкаючи" і виконуючи чужі бажання: сильно не хотіла у ВНЗ