Для того, щоб виріс солодкий коренеплід слід додавати до ґрунту добрива та тримати відповідний мікроклімат, який сприяв би зростанню здорового та соковитого овоча.

Буряк любить багату органікою і добре розпушену землю. Готувати місце під її висадку потрібно з осені, вносячи в ґрунт перегній. Про це пише тг-канал "Моя дача. Сад і город".

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Якщо грунти глинисті, засипте грядки піском і добре перекопайте. Гіркими на смак може бути буряк, який росте на щільній землі.

Також на смак буряків впливає підживлення. Цукровість можна підвищити, зокрема, сіллю. Для цього рослини під час зростання поливають розчином чайної ложки солі на відро води. Це — норма на один квадратний метр.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Хороший результат дасть настій коров'яку та деревна зола (3 склянки на квадратний метр). Остання, до речі, зменшує кислотність ґрунту — це на користь буряку.

Буряк. Фото: Youtube
Буряк. Фото: Youtube

Рослина дуже вимоглива до вологи на початку сезону та під час зростання коренеплодів. Якщо води буде мало, буряк виросте гірким.

В коренеплодах буряків залежно від сорту міститься від 4% до 11% цукрів. Але ці цифри виходять при правильній агротехніці вирощування. Жодних надприродних пристосувань для поливу буряків не потрібно. Він, в принципі, посухи не боїться: потужні коріння призначені для вилучення вологи з глибини. Тому в суху погоду достатньо поливати бурякову грядку раз в три дні.

Нагадаємо, ми писали, що будуть цвісти все літо: чим підгодувати троянди наприкінці травня.

Як повідомляв "Знай.ua", за виноградом прийдуть і грузини: головні правила ідеальної лози та щедрого врожаю.

Також "Знай.ua" інформував, головні секрети багатого врожаю огірків, цибулі, томатів та перцю: не кожен знає, але ми розповімо.