У Намібії сталася трагедія, внаслідок якої 13 людей із однієї родини померли від важкого харчового отруєння.

За попередніми даними, серед жертв було щонайменше дев'ять дітей. Цю інформацію повідомляє видання The Metro.

Ціни на крупу, скріншот: YouTube
Ціни на крупу, скріншот: YouTube

Усі постраждалі належали до однієї родини. Влада передбачає досить шалену версію, яка може виявитися правдою. За їхніми даними, члени сім'ї приготували кашу, одним з інгредієнтів якої була "отрута" у вигляді речовини, що перебродила, залишилася від домашнього алкогольного напою — пива.

Є ще одне припущення, що цю кашу вживали більше двадцяти членів цієї родини. Хлопчики – 2, 9, 13 та 14 років – померли у лікарні. Але й п'ять дівчаток... 3 6-річні малюки та дві — 3 та 12 років.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Згідно з даними намібійської мовної корпорації, серед дорослих жертв були особи до 33 років.

Міністерство охорони здоров'я Намібії підтвердило, що цей інцидент стався в суботу в регіоні Каванго Іст на північному сході країни.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

Згідно з повідомленням видання, у лікарні залишилося ще вісім осіб, з яких п'ятеро перебувають у критичному стані.

"Члени сім'ї вжили отруйну кашу, приготовлену з борошна проса маханга з додаванням висушеного та розмеленого осаду бродіння домашнього напою", - йдеться там.

Нагадаємо, довіряй, але перевіряй: як відрізнити якісне та свіже м'ясо від зіпсованого, зробіть це не відходячи від прилавка

Як повідомляв "Знай.ua", купівля свіжої риби в літній період: на що звернути увагу, щоб не злягти з отруєнням

Знай.ua писав, перші симптоми, які можуть говорити про наявність раку кишечника: важливо звернути увагу