Експерти у сфері кібербезпеки нещодавно дізналися про зміни в політиці браузера Chrome, які погіршують приватність. Як виявилося, Google без гучного дебюту зробила так, що коли юзер входить в один з її сервісів, наприклад, Gmail, веб-переглядач Chrome автоматично починає входити в аккаунт користувача без його згоди. Звичайно ж, це не сподобається користувачам, девайсом яких користуються інші люди.

Один з таких стурбованих експертів – Метью Грін, який є професором в області криптографії Університету Джона Хопкінса. Як виявилося, при використанні Chrome і завантаженому акаунті Google збирати особисті дані та історію веб-серфінгу. Пошуковик впевнений, що це позбавить користувачів від необхідності вводити логін і пароль в сервісах Google. Проте, користувачі не хочуть використовувати всі сервіси Google.

Chrome шпигує за користувачами майже відразу після свого випуску. При цьому на Android цей браузер робить це в 50 разів частіше, ніж на iPhone. До речі, і в iPhone далеко не ідеальна система захисту персональної інформації користувачів. Саме з-за цього величезна кількість користувачів перейшли на браузер Firefox, який здатний навіть приховати місцезнаходження користувачів в мережі. В середньому у фоновому режимі Chrome за 24 години з'єднується з серверами Google 40 разів на годину. В активному режимі Chrome на Android пересилає до 4,4 МБ в день, що в 6 разів більше того, що відправляє iPhone до Google.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Аналітики повідомили, що Google збирає інформацію про користувачів в 10 разів більше, ніж Apple. Зазначимо, що яблучна компанія теж вплуталася в скандали зі стеженням за користувачами. Однак Apple повідомила, що це потрібно тільки для знищення спаму, який тільки набирає обертів.

Нагадаємо, що дорогими смартфонами вже нікого не здивуєш. Але виявилося, що дорожче самого апарата може бути його оболонка. Компанія Gray випустила надміцні чехолы для iphone. Найдешевший чохол цієї фірми для моделей iPhone X і iPhone XS стартує від 1400 доларів, а найдорожчий првысил суму у 3000 доларів.

Як повідомляв Знай.uа, експерти Picodi підрахували, скільки днів потрібно працювати в різних країнах світу, щоб дозволити собі купити новий iPhone XS.

Знай.uа писав, що нещодавно стали відомі грандіозні плани автокомпанії Audi на найближче майбутнє. Компанія вирішила здійснити неможливе - воскресити і поставити на конвеєр марку початку 19 століття під назвою Horch.