Ви не зможете гуляти Барселоною і не помітити того, як сильно на неї вплинув Гауді. Це неймовірно відомий і талановитий архітектор, який допоміг сформувати дизайн міста під час його бурхливого розвитку в 19 столітті та на початку 20. Його внесок відображається і в наш час.

Антон Гауді народився в 1852 році. Він належав до руху в стилі модерн, його перші проекти були зосереджені навколо готичних і традиційних каталонських архітектурних стилів. Це було незадовго до того, як він розробив свій власний стиль, який виділив його на тлі інших.

Гауді назвали «архітектором від Бога» у зв'язку з релігійною темою його роботах. Деякі з його творів фактично були оголошені об'єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Його найвідоміша робота La Sagrada Familia - це не тільки найпопулярніша визначна пам'ятка Барселони, але і найбільш відвідуваний пам'ятник у всій Іспанії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Гауді загинув трагічно в 1926 році після того, як його збив трамвай по дорозі до церкви. Він втратив свідомість, і оскільки у нього не було нічого, що може встановити його особу, люди припускали, що він жебрак, і просто залишили його. Зрештою його доставили в лікарню, де він отримав необхідну допомогу. До того часу, коли люди зрозуміли, ким він був, було вже занадто пізно. Незабаром він помер від отриманих поранень.

Кожна споруда цього архітектора по-своєму унікальна. Багато учнів та послідовників намагалися скопіювати стиль архітектора, але нікому не вдалося його переплюнути. Найвідоміші творіння Гауді:

La Sagrada Familia

Casa Batllo

Park Guell

Casa Calvet

Casa Vicens

Casa Mila

Bellesguard Tower

Гауді зробий свій внесок в історію, культуру та розвиток не тільки Барселони, не тільки Іспанії, а й усього світу. Якщо ви відвідали Барселону і не побачили жодного творіння Гауді, можете вважати, що вам так і не вдалося пізнати це місто.

Раніше портал "Знай.uа" писав про смачні причини відвідати Мадрид

Як повідомляв "Знай.uа", турецька кухня і колоритний Стамбул здатні вас здивувати

Нагадаємо, Флоренція і Ренесанс - можливість відправитися в 14 століття