Саграда Прізвище, Храм Святого Сімейства або Спокутний храм Святого Сімейства (кат. Temple Expiatori de la Sagrada Família) – найбільш відвідувана пам'ятка Барселони, одне з найвідоміших споруд Іспанії та світу.

Найвідоміша робота Гауді ... і одна, яка, здається, ніколи не буде закінчена. Церква будується понад 100 років (будівництво стартувало в 1882 році і повинно бути закінчено в 2030 році!). Гауді був амбітним католиком і провів останні 10 років свого життя, працюючи над цим проектом.

Він не поспішав із закінченням будівництва, адже будував храм для Бога, а він теж ніколи не поспішає. Церква поєднує в собі вплив людини, природи і релігії в своїй деталізованій архітектурі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Цікавим фактом є те, що Саграда-Фамілія будується виключно на пожертви. Можливо, саме тому будівництво затяглося на багато років. Звичайно ж, не враховуючи складності самої споруди, постійних реконструкцій і того факту, що автора ідеї вже давно немає в живих.

Якщо церкву коли-небудь все ж добудують, вона стане найвищою і самої незвичайної у світі. А разом з цим найбільш суперечливою, адже багато хто нею захоплюється, а інші – навпаки, мріють, щоб її зруйнували.

Зверніть увагу на те, що храм неймовірно популярний серед туристів. Тому всередину потрапити дуже складно. Щоб уникнути тригодинної черги, рекомендується заздалегідь придбати вхідний квиток на офіційному сайті.

До Речі, постарайтеся відвідати церкву до заходу. Сонячні промені чудово виглядають в кольорових вітражах. А зовні потрібно обов'язково побачити церкву з усіх сторін. Адже всі вони неймовірно різні.

Саграда-Фамілія і інші творіння Антоніо Гауді стали важливими елементами у розвитку Барселони. В наш час вони є її символами, родзинкою та візитною карткою. Будівлі розкидані по всьому місту. Тому їх пошук може стати відмінним маршрутом для пішої прогулянки з метою ознайомлення з містом.

Портал "Знай.иа" писав про інших унікальних творінь Гауді

"Знай.иа" розповідав про те, що приготував для гостей Мадрид

Як повідомляв "Знай.иа", у Брюссель можна з'їздити дуже бюджетно