26 вересня пасажир бізнес-класу Qantas Airways впустив свій телефон на сидіння. Тривалість польоту з посадкою в Мельбурні, Австралія, склала близько двох годин.

Поки чоловік намагався витягнути телефон з крісла, гаджет пошкодився і почав тліти. У салоні літака виник запах палаючої гуми. Льотний екіпаж вирішив здійснити аварійну посадку в Сіднеї. Але ситуацію вдалося вирішити завдяки тому, що стюардеси використали вогнегасники для погашення полум'я.

Літак приземлився в Мельбурні без будь-яких проблем, але інцидент нагадав про те, що на борту важливо пам'ятати про заходи безпеки. А багато пасажирів їх просто ігнорують.

У зв'язку з тим, що відбулося, авіакомпанії тепер радять пасажирам попереджати бортпровідників, якщо вони втратять свій телефон в літаку. Деякі можуть подумати, що якщо смартфон застрягне в кріслі, зламається механізм роботи сидінь. Але насправді це стосується пожежної безпеки.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Літієві батареї дуже швидко перегріваються. А, якщо вони пошкоджені, то можуть загорітися. За даними Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA), в 2017 році на рейсах по всьому світу зайнялося 46 літій-іонних батарей.

Якщо ви втратите телефон на своєму місці під час польоту, негайно повідомте про це стюардесі. Вона візьме ваш телефон, обробить його спеціальною рідиною або помістить у вогнестійку коробку до посадки. Якщо телефон перегріється, і почнеться пожежа, бортпровідники зможуть вчасно загасити вогонь.

Якщо ви запаковуєте запасні батареї в ручну поклажу, тримайте їх захищеними від короткого замикання за допомогою клемних затискачів або спеціальної стрічки. І останнє попередження: не упаковуйте запасні літій-іонні батареї в свій багаж. Їх можна перевозити тільки в ручній поклажі.

Портал "Знай.uа" розповідав про приховані особливості і функції літаків

А також про те, що популярна подушка, яку використовують на борту, отримала апгрейд

"Знай.uа" писав про те, що Huawei представила безпечний акумулятор