Новий рік – яскраве і запальне свято. Для багатьох людей воно є символічною можливістю почати життя наново. Тому варто відзначити його відповідним чином. І це зовсім не говорить про те, що доведеться витратити цілий статок. Існує безліч варіантів того, куди можна поїхати на Новий рік недорого. Ми розглянемо затишні європейські міста, в яких вам не доведеться витрачати ціле стан.

Куди поїхати на новорічні канікули недорого

Країни Європи стали для українців ближче завдяки введенню безвиза. Якщо ви хочете відзначити Новий рік бюджетно, вам варто поїхати не в звабливу західну частину Старого Світу, адже тут досить дорого, а в Південну і Східну Європу. Але можна знайти і виключення.

Польша

Найбільш популярним містами для новорічних канікул є Краків і Варшава. Якщо ви заздалегідь подбаєте про бронювання місць у вподобаному ресторані та готелі, вам вдасться відмінно заощадити. Цікавим варіантом святкування буде проживання в невеликому лісовому готелі з домашньою кухнею. Кращі з таких розташовані на мальовничих Мазурських озерах. Тут можна насолодитися тишею, свіжим повітрям, активно провести час і поласувати смачними традиційними стравами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Хорватія

В цій країні до Нового року ставляться по-особливому . У переддень свята будинки прикрашають незвичайним способом – пшеничними зернами. На родинних столах фігурують печене порося, різні фруктові і овочеві страви, а також чесница – пшеничний калач. Головні урочистості проходять в центрі хорватської столиці, Загребі, на площі Йосипа Йелачичиа. Вас чекають приголомшливі феєрверки і костюмовані дії.

Латвія

Ця країна взимку перетворюється і стає неймовірно затишною. Вузькі вулички, шпилі церков і красиві дахи старовинних будинків в снігу виглядають особливо чарівно. У цій країні можна відзначити Новий рік абсолютно по-різному: в затишному ресторанчику за келихом шампанського, під дзвін дзвонів кірх і соборів і навіть в нічному клубі під сучасну ритмічну музику.

Естонія

Це одна з найдорожчих країн Європи. Багато мандрівники відзначають Новий рік на місцевому курорті Сілламяе. Тут відмінно розвинена інфраструктура: функціонують різні торгові центри, ресторани, готелі. У затишних відреставрованих парках можна насолодитися чудовими пейзажами. На головній площі містечка в новорічну ніч запускають феєрверки.

Вищеперелічені міста – яскравий приклад того, де можна дешево відпочити на Новий рік. Іноді країни і міста, які на перший погляд здаються менш привабливими, ніж інші, викликають захоплення і дарують яскраві незабутні враження.

"Знай.uа" вже розповідав про те, як відзначають Новий рік в Ізраїлі

А також про те, які міста варто відвідати взимку

Крім того, повідомлялося, куди можна поїхати в листопаді