Boeing планує в середині цього року повернути в експлуатацію скандальні літаки моделі 737 Max. Про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Так, корпорація "визнає і жалкує про труднощі з 737 Max". Також у заяві зазначається, що перенесення строків повернення літака до польотів пов'язане з "постійними спробами усунути відомі ризики", процесом сертифікації та визначенням вимог до навчання пілотів.

Раніше в компанії повідомляли, що 737 Max буде повернено в експлуатацію влітку 2019 року. Reuters пише, що у літака знайшли нову уразливість у програмному забезпеченні. Дефект виявили під час випробувань 737 Max на тренажері.

Boeing 737 Max, фото: Reuters
Boeing 737 Max, фото: Reuters

Польоти було припинено в березні 2019 року після двох катастроф з цією моделлю лайнера. У жовтні 2018 року Boeing 737 Max зазнав аварії в Індонезії, в результаті загинуло 189 осіб. У березні літак тієї ж моделі розбився в Ефіопії, загинуло 157 осіб. Причиною обох катастроф назвали проблему з системою оповіщення пілотів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Варто відзначити, що в січні Boeing опублікувала листування співробітників, які різко висловилися про розробку 737 Max. Один з них сказав, що "літак створили клоуни, якими керували мавпи".

Нагадаємо, що президент американської корпорації Boeing Денніс Меленберг офіційно покинув свій пост.

Як повідомляв портал Знай.uа, у грудні компанія Boeing повністю припинила виробництво моделі літаків 737 Max.

Також портал Знай.uа писав, що Boeing отримав штраф від Федерального управління цивільної авіації США (FAA) в розмірі 3,9 мільйона доларів.