Щоденний прийом молочної продукції зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМедики висунули відповідну гіпотезу після масштабного дослідження, в якому взяли участь понад 130 тисяч чоловік з 21 країни у віці від 35 до 70 років, повідомляє N+1.
Спостереження тривало близько 9 років. За цей період 6,7 тисяч учасників опитування померло, а 5,8 тисячі пережили інфаркт міокарда або інсульт.
Учасників розділили на 4 групи: ті, хто не споживає молочну продукцію; ті, хто споживає менше однієї порції в день; ті, хто споживає 1-2 порції на день; і ті, хто їсть більше 2 порцій на день.
Стандартна порція молочної продукції складалася з склянки молока або йогурту (224 грама), шматочка сиру (15 грам) або кубики вершкового масла (5 грам).
У добровольців з першої групи спостерігався найвищий ризик смерті (5,6 відсотка проти 3,4 відсотка), причому як від серцево-судинних захворювань, так і від інших недуг.
Вчені заявляють, що їх робота не відповідає на питання, яким чином щоденний прийом молочної продукції пов'язан зі зниженим ризиком серцево-судинних захворювань. Необхідні додаткові дослідження.
Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.
Як повідомляв портал "Знай.uа" група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань. Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.