Щоденний прийом молочної продукції зменшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і смерті.

Медики висунули відповідну гіпотезу після масштабного дослідження, в якому взяли участь понад 130 тисяч чоловік з 21 країни у віці від 35 до 70 років, повідомляє N+1.

Машід Дехган і його команда з Університету МакМастера вивчили дані дослідження The Prospective Urban Rural Epidemiological (PURE), де пацієнти заповнювали спеціальну анкету та відповідали на запитання про дієту. Крім цього, у масштабному огляді містилася інформація про раніше перенесені хвороби добровольців, їх спосіб життя і умови проживання.

Спостереження тривало близько 9 років. За цей період 6,7 тисяч учасників опитування померло, а 5,8 тисячі пережили інфаркт міокарда або інсульт.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло
Показати ще

Учасників розділили на 4 групи: ті, хто не споживає молочну продукцію; ті, хто споживає менше однієї порції в день; ті, хто споживає 1-2 порції на день; і ті, хто їсть більше 2 порцій на день.

Стандартна порція молочної продукції складалася з склянки молока або йогурту (224 грама), шматочка сиру (15 грам) або кубики вершкового масла (5 грам).

У добровольців з першої групи спостерігався найвищий ризик смерті (5,6 відсотка проти 3,4 відсотка), причому як від серцево-судинних захворювань, так і від інших недуг.

Дослідники виявили взаємозв'язок між великою кількість порцій (в середньому 2,9) та меншим ризиком смертності (3,3 відсотка проти 4,4 відсотка).

Вчені заявляють, що їх робота не відповідає на питання, яким чином щоденний прийом молочної продукції пов'язан зі зниженим ризиком серцево-судинних захворювань. Необхідні додаткові дослідження.

Нагадаємо, раніше Уляна Супрун розповіла про те, як зменшити ризик виникнення цукрового діабету.

Як повідомляв портал "Знай.uа" група дослідників з Університету Нью-Мексико довела, що вживання марихуани пом'якшує симптоми цілого переліку захворювань. Слід зазначити, що дане дослідження ефективності канабісу на основі суб'єктивних оцінок пацієнтів у таких масштабах проводиться вперше.

Також Знай.uа" писав, що міжнародна група американських і японських дослідників заявила, що винайшла ліки від діабету першого типу. Дослідники вважають, що експериментальна методика применительна до людей і допоможе багатьом хворим, страждаючим від діабету першого типу.