У нашому суспільстві існує безліч стереотипів щодо неодружених чоловіків. Один з таких стереотипів говорить про те, що чоловік до 30-ти років повинен вже відбутися в житті і обзавестися сім'єю. Якщо не дітьми, то хоча б постійними відносинами. Так через які причини представники сильної статі залишаються самотніми після того, як переступили 30-річний рубіж?

Як воно, бути чоловіком-одинаком?

З самотністю стикаються різні чоловіки: молоді і старшого віку, впевнені в собі і не дуже, кар'єристи і безамбітні. Для слабких з купою комплексів встановити причину самотності не складно. Але чому навіть найсильніші, здавалося б, чоловіки залишаються самотніми?

Жінки постійно говорять: всіх хороших мужиків вже розібрали. Вони або глибоко одружені, або мають постійних подруг-коханок. А ті, що залишаються, мають цілу низку недоліків: неадекватні, сексуально стурбовані, не хочуть сім'ю, невлаштовані і так далі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Справа в тому, що чоловіча самотність неминуче пов'язана з твердженням, яке крутиться у такого холостяка в голові: якщо я буду сильним, красивим, багатим, то всі жінки стануть моїми. Коли чоловік досягає того статусу, про який мріяв він сам, а не жінка, він зауважує, що представниці протилежної статі бачать в першу чергу його гаманець, славу або положення в суспільстві. Однак сама особистість чоловіка втрачається на тлі всіх його матеріальних переваг.

Тоді чоловік починає часто міняти жінок, щоб знайти ту саму, єдину. Коли він все-таки одружується на більш-менш підходящій кандидатурі, він все так же залишається засобом для видобутку грошей в сім'ю, адже він до цього прагнув. А жінка утримує відносини щосили, так як з грошима відчуває безпеку сім'ї. Але такі відносини наказали не довго жити: компромісами і домовленостями шлюб не втримаєш, все призводить до розлучення. Чоловік знову залишається самотнім, та ще й з недовірою до жінок.

Як розвивається чоловіча самотність?

Як відомо, всі головні риси закладаються в дитинстві. І самотність - не виняток. Батько відіграє важливе значення в формуванні майбутнього чоловіка. Син завжди дивиться на тата: як він ставиться до мами? Чи допомагає він їй, доглядає за нею, цілує, чи приймає вирішальні дії?

Часто розвиток хлопчика пускають на самоплив, кажучи: ти повинен отримати гарну освіту, знайти високооплачувану роботу і завести сім'ю. Але як це зробити, якщо перед очима немає ніякого прикладу? Якщо у батьків немає любові, він не розуміє, як доглядати за дівчатками, думає, що секс - це соромно (адже батьки не пояснюють йому основи статевої грамотності).

Таким чином, батьки, а зокрема батько, як правило, винні в розвитку самотності у свого сина. Адже тато повинен передавати свої навички, вміння, досвід дитині, щоб той в майбутньому став сильним чоловіком, а може навіть перевершив його по якихось параметрах. Мама ж повинна хвалити сина за будь-які досягнення, не пригнічувати почуття власної гідності дитини, дозволяти синові приймати самостійні рішення, щоб той виріс сильним чоловіком.

Як чоловікові впоратися з самотністю?

Згідно духовних вчень, люди повинні змиритися з самотністю, вона повинна стати станом самодостатності. Але це не означає, що потрібно кинути все і залишатися назавжди самотнім, піти в пошуки. Зрештою, взаємодія з іншими людьми - важлива в сучасному суспільстві потреба, від якої нікуди не дітися.

Необхідно почати прокачувати свою мужність. Це не означає, що потрібно тут же відправитися в спортзал і стати ще мускулистее. Зрозуміло, зовнішній вигляд важливий при виборі партнера, але й психологічну сторону питання не варто заперечувати. Для цього можна відвідати фахівця, який призначить вірний вектор. Також необхідно реалізовуватися в професії, знайти віру в себе в різних сферах, в тому числі стати успішним в очах жінки. Адже для представниць слабкої статі чоловік - це людина, здатна брати на себе відповідальність і приймати правильні рішення, які будуть на благо всієї родини.

Також потрібно розібратися з якостями, які притаманні чоловікам. Це благородство, цілеспрямованість, безстрашність, хоробрість. Чоловікові не допоможуть в житті такі риси, як злість, образа, заздрість, агресія. Потрібно намагатися розвивати в собі позитивні якості, щоб направити своє життя в те русло, яке виведе чоловіка з самотності.

Нагадаємо, психолог розповів, як перестати сваритися через дрібниці.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що вчені розповіли, що насправді стоїть за всіма хворобами.

Також портал "Знай.ua" писав всю правду про чоловічу депресію.