Виконуюча обов'язки голови Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила, чому у лікарів такий нерозбірливий почерк

Вся справа в специфіці діяльності, написала головний лікар країни у себе на сторінці в Facebook.

Медикам доводиться вести записи в шаленому ритмі, що відбивається на особливості почерку.

У медичних працівників існують суворі вимоги до заповнення документів і журналів, виписок та інших документів. Умови роботи часто змушує лікарів на швидку руку складати рецепти. Не слід забувати про банальну втому, яка виникає в результаті темпів трудової діяльності медиків.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нерозбірливий почерк являє серйозну небезпеку. Тисячі медичних помилок відбуваються у всьому світі через нерозбірливого запису назви медичного препарату або дозування. Приміром, у США понад 1,5 мільйона людей постраждали через погано складеного рецепта.

За словами Супрун, зараз Україна працює над переходом до електронного формату ведення документації. До цій системі охорони здоров'я вже приєдналися понад 24 тисяч фахівців. Завдяки наказу МОЗ № 157, пропала необхідність заповнювати від руки талони і журнали.

Навіть у найвіддаленіших селах медустанови використовують нову систему електронного документообігу.

"У майбутньому електронна система дасть можливість кожному швидко отримати свою медичну інформацію, а лікарям – більш цілісно бачити картину здоров’я пацієнта. Лікарі виписуватимуть електронні рецепти та робитимуть інші медичні записи, які не можна буде ні загубити, ні підробити або ж невірно прочитати", — заявила Супрун.

Нагадаємо, Уляна Супрун підтримала ухвалення законопроект 4030а, який забороняє рекламу тютюнової продукції в точках продажу.

Як повідомляв портал "Знай.uа" своєчасне виявлення глаукоми дозволяє уникнути страшних наслідків на ранніх термінах захворювання.

Також Знай.uа" писав, що в Україні відкриють мережу регіональних медичних центрів трансплантації кісткового мозку.

За її словами, МОЗ уже розробив технічне завдання на єдину державну інформаційну систему трансплантації.