Причини появи акне можуть варіюватися від людини до людини.

Однак медики вважають, що запалення на шкірі найчастіше пов'язані з порушенням роботи гормонів в організмі, особливо тестостерону. Тим більше, що акне зазвичай зустрічається у чоловіків і підлітків.

Жінки також страждають від шкірний висипань. Зазвичай вони починаються за тиждень до початку менструації. Це пов'язано з різким падінням рівня естрогену, який, як не дивно, запобігають розвиток прищів.

Більш того, виявлено взаємозв'язок між полікістозом яєчників і регулярними висипаннями. Розвиток цього небезпечного захворювання призводить до дисбалансу тестостерону в організмі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Іноді ваше тіло намагається попередити про основних гормональних збоях або харчових порушення",— заявляє доктор Хей.

Крім цього, часті висипання на шкірі можуть свідчити про порушення в роботі печінки або поганiй дієті, особливо якщо ви п'єте занадто багато вуглеводів. У числі причин медики також зазначають стрес і алергії.

Вважається, що акне з білим виділеннями зазвичай вказують на надмірне споживання вуглеводів і зростання бактерій в організмі.

"Гній — це відповідь вашої імунної системи на бактеріальну інфекцію. Клітини імунітету жертвують собою, щоб побороти її, а в результаті вискакує вугор або прищ", — додає Хей.

За словами медиків, локальне почервоніння і набрякання викликані провоспалительными хімічними речовинами, які виділяються тілом, які розширюють локальні кровоносні судини, щоб більше імунних клітин були зібрані у цьому районі для боротьби з інфекцією.

Нагадаємо, дослідження показали, що 95 % представленої косметичної продукції в даній категорії містять у собі хоча б один інгредієнт, який викликає алергію.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники з Монреальського університету (Канада) довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону (АМГ) у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.