Агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

До такого висновку прийшли дослідники з університету Айова (США) після вивчення нейронної активності у дітей від 2 до 3,5 років, пише MedicalXpress.

З'ясувалося, що діти з короткими списами мозкової хвилі P3 набагато агресивніше реагували на неоднозначні ситуації, ніж малюки, в чиєму мозку реєструвалася висока частота активності тих самих хвиль.

Мозкові хвилі типу P3 виникають, коли індивід оцінює і реагує на зміну навколишнього середовища, наприклад, змінені сигнали в соціальній взаємодії. Вчені вважають, що P3 є ключовим показником агресії, а також має відношення до депресії і шизофренії.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Дослідники обстежили 153 малюка. Датчики у них на голові виміряли активність мозкової хвилі, в той час як діти дивилися мультфільми на екрані телевізора. Медики періодично змінювали гучність і вимірювали хвилю мозку P3.

Різниця в піках мозкової хвилі P3 у агресивних і неагресивних дітей були однаковими у хлопчиків і дівчаток.

"Їх мозок менш успішно фіксує зміни в навколишньому середовищі. Тому такі діти з більшою ймовірністю невірно тлумачать двозначну соціальну інформацію як ворожу, реагуючи на неї агресивно", — заявляє професор Айзек Петерсон.

Проте медики наполягають, що існують й інші причини виникнення дитячої агресії.

Дослідники вважають, що результати дослідження допоможуть зупинити ці імпульси до підліткового віку, в якому такі стани лікувати набагато складніше.

"Профілактичні підходи щодо зниження агресії набагато ефективніше в ранньому віці, ніж у підлітковому, коли поведінка закріпилося", — заявляє професор.

Нагадаємо, американські медики заявляють, що знайшли нову причину крововиливу в мозок.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "зомби-клетки" можуть призвести до розвитку хвороби Альцгеймера.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.