Ні для кого не секрет, що часник володіє безліччю корисних властивостей, зокрема, зміцнює імунітет, серцево-судинну систему. При цьому деяким людям не варто його вживати, щоб уникнути запалення хронічних захворювань.

Так, фахівці рекомендують виключити цей продукт з раціону при захворюваннях шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка, панкреатит, холецистит), при каменях у жовчному міхурі і якщо вас турбує печінка.

Крім того, не рекомендується вживати часник при діареї. Вся справа в тому, що він тільки загострює запальні процеси в кишечнику. Також продукт містить у собі хімічні речовини, які можуть подразнювати слизові оболонки очей. Тому людям із захворюваннями очей часник протипоказаний.

Варто відзначити, що дана рослина здатна знижувати кров'яний тиск, що може значно погіршити самопочуття у людей, що страждають гіпотонією. А при проблемах із нирками часник не слід додавати в раціон, оскільки токсичні елементи, які містяться в цьому продукті, можуть спровокувати загострення цілого ряду хронічних захворювань.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Як зазначають медики, часник володіє властивістю підвищувати апетит, тому людям, які хочуть скинути зайву вагу, не варто вживати його в їжу.

Нагадаємо, що еволюція пристосувала людей до споживання м'яса і бігу на довгі дистанції, проте більшість все ж намагається продовжити своє життя загальноприйнятими міфами. Експерт розвінчала найпопулярніші міфи про здоровий спосіб життя.

Як повідомляв портал Знай.uа, з початку цього року зварити пісний борщ стало дорожче на 45%. У серпні борщ без м'яса коштував у середньому 14,2 гривень за 3,5 літр, тоді як у січні 2018 року – 9,8 гривень. Тобто, за 8 місяців вартість борщу зросла на 45%, або на 4,4 гривень.

Також портал Знай.uа писав, що у жовтні на прилавках з'являється хурма, яка добре підійде тим, хто сидить на дієті. Вона діє по всім фронтам: очищає організм, допомагає серцю і щитовидній залозі.