Ринок технологій віртуальної і доповненої реальності в охороні здоров'я зміниться всього за три роки і цього вже є вагомі докази. Адже за прогнозом Grand View Research, обсяг ринку до 2025 року буде становити $5,1 млрд, а в минулому році він оцінювався в $976 млн. Про це пише «Хвиля».

«Потреба в VR в охороні здоров'я велика і вже давно випереджає ринок комп'ютерних ігор і соціальних медіа. Я впевнений, що через три роки VR буде знаходитися в кожній лікарні та центрі реабілітації та допомагати людям», — підкреслює глава ізраїльської компанії VRHealth Еран Ор.

VRHealth

Крім того, вже зараз VRHealth надає технологічні рішення на основі VR для цілого ряду проблем: від лікування болю при пологах і для онкологічних пацієнтів під час хіміотерапії, до полегшення симптомів тривоги у людей до і після операції.

Варто відзначити той факт, що продукти компанії встановлені в тридцяти медичних установах тільки на території Сполучених Штатів. З моменту запуску бізнесу в США в травні 2018 року компанія відзначає, що щотижневий темп зростання попиту на її послуги становить 10%.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Надягаючи пристрій VR пацієнту, ми робимо його частиною комп'ютерної системи, завдяки чому вдається виміряти важливі кількісні та якісні показники, які раніше були недоступні лікарям», — розповідає Ор.

Еран Ор

При цьому гарнітури VRHealth можуть бути портативними. Це означає, що є можливість провести діагностичний моніторинг навіть у домашніх умовах. Результати будуть оцінюватися фахівцями дистанційно, а це позбавляє пацієнта від необхідності стояти в черзі, витрачати грошові кошти, також такий скринінг значно прискорює процес терапії.

Нагадаємо, Марк Цукерберг оголосив, що новітня гарнітура для віртуальної реальності під назвою Oculus Quest буде випущена в продаж за ціною $399.

Як повідомляв портал Знай.uа, насильство у відеоіграх призводить до прояву фізичної агресії у дітей.

Також портал Знай.uа писав, що нейрофізіологам вперше вдалося зв'язати мізки трьох людей, що дозволило їм обмінюватися інформацією без слів і символів — через патерни нейронної активності.