М'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення рака молочної залози у жінок, заявляють дослідники з Гарварду.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРаніше експерти встановили, що ковбаси, сосиски, бекон, м'ясні консерви, шинка та інші м'ясні продукти призводять до раку підшлункової та передміхурової залози, а також кишечника, повідомляє Daily Mail.
Вчені вивчили дані 28 попередніх досліджень і прийшли до висновку, що жінки, які вживають в їжу оброблене м'ясо, на 9 % частіше страждають від онкологічних захворювань, зокрема раку грудей.
Тринадцять досліджень були присвячені червоного м'яса. Участь у них взяли в загальній складності 1 113 110 жінок, з яких у 33 493 розвивався рак молочної залози. П'ятнадцять інших досліджень були пов'язані з напівфабрикатами. З 1 254 452 добровольців, у 37 070 діагностували хворобу.
Те ж дослідження не виявило аналогічних ризиків, при вживанні червоного м'яса: яловичини, баранини, свинини, телятини і козлятини. Хоча Всесвітній фонд досліджень раку стверджував назад і рекомендував також утриматися від цих видів м'яса.
Згідно з недавньою статистикою, рак молочної залози є найбільш поширеним захворюванням серед жінок та другою причиною смертності від раку в усьому світі.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.
Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.