М'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення рака молочної залози у жінок, заявляють дослідники з Гарварду.

Раніше експерти встановили, що ковбаси, сосиски, бекон, м'ясні консерви, шинка та інші м'ясні продукти призводять до раку підшлункової та передміхурової залози, а також кишечника, повідомляє Daily Mail.

Оброблене м'ясо — це м'ясо, яке пройшло різні стадії обробки: соління, копчення, в'ялення, маринування і так далі. У цю ж категорію входять напівфабрикати.

Вчені вивчили дані 28 попередніх досліджень і прийшли до висновку, що жінки, які вживають в їжу оброблене м'ясо, на 9 % частіше страждають від онкологічних захворювань, зокрема раку грудей.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тринадцять досліджень були присвячені червоного м'яса. Участь у них взяли в загальній складності 1 113 110 жінок, з яких у 33 493 розвивався рак молочної залози. П'ятнадцять інших досліджень були пов'язані з напівфабрикатами. З 1 254 452 добровольців, у 37 070 діагностували хворобу.

Те ж дослідження не виявило аналогічних ризиків, при вживанні червоного м'яса: яловичини, баранини, свинини, телятини і козлятини. Хоча Всесвітній фонд досліджень раку стверджував назад і рекомендував також утриматися від цих видів м'яса.

Як стверджують медики, харчові добавки нітрату і нітриту, які надають обработанноу м'яса рожевий колір, поряд з насиченим жиром, холестерином можуть призвести до розвитку онкологічних захворювань.

Згідно з недавньою статистикою, рак молочної залози є найбільш поширеним захворюванням серед жінок та другою причиною смертності від раку в усьому світі.

Нагадаємо, деякі дієти володіють лікувальними властивостями і можуть служити в якості профілактики онкологічних захворювань.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.