Постійний стрес на роботі зменшує вірогідність завагітніти у жінок на 25 %.

До такого висновку прийшли дослідники Бостонського університету після обстеження майже 5000 американських і канадських громадян, повідомляє Daily Mail.

Протягом року медики спостерігали за життям 4769 жінок у віці від 21 до 45 років і 1 272 чоловіків у віці від 21 року і старше. Раніше ніхто з добровольців не страждав від безпліддя і не намагався зачати дитину протягом останніх півроку до експерименту.

Спершу у добровольців виміряли рівень психологічного благополуччя за допомогою спеціальної шкали стресу. Думки і почуття оцінювалися з десяти пунктів, які допомогли встановити, наскільки непередбаченими, некерованими і напруженими здаються життєві обставини.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Результати опитування показали, що жінки з показниками 25 мали на 13 % менше ймовірність зачати дитину, ніж ті, у кого показник склав 10.

Пари, в яких у чоловіка показник тривожності дорівнював менше 10, а у жінок — вища на 25, у 25 випадках рідше прагнули завести дитину.

Медики вважають, що вперше довели вплив "дисбалансу стресу" у партнерів на ймовірність завагітніти.

Дослідження врахував ряд демографічних і поведінкових факторів, расу чи етнічну приналежність, рівень заробітку, дієту і сон.

Медики вважають, що стрес на роботі і в житті знижує сексуальне задоволення і скорочує кількість статевих актів, а також порушує менструальний цикл.

Попередні дослідження іншої американської команди показали, що високий рівень кортизолу, які виробляється у людей під час стресу, предпятствует початку овуляції у жінок.

Медики рекомендують відвідувати психологічні групи підтримки або записатися на курс когнітивно-поведінкової терапії для того, щоб майбутні мами навчилися боротися зі стресом.

Нагадаємо, сухе холодне повітря може нашкодити жіночим статевим органам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські вчені розробили мініатюрний пристрій, що допоможе діагностувати причини безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, нещодавнє дослідження шведських учених показало, що кількість чоловіків, що страждають від постнатальной депресії зросла в 10 разів.