Медики з Австралії обіцяють повністю викорінити рак шийки матки до 2035 року.

Такі сміливі прогнози дослідники висунули на підставі статистики по вакцинації і скринінгу цього онкологічного захворювання, пише Daily Mail.

Експерти сподіваються, що до 2022 році рак шийки матки можна буде внести у список рідкісних захворювань.

"Ми багато років боремося з цією небезпечною хворобою, і готові поділитися своїми дослідженнями та медичним підходом з іншим світом", — заявила професор Карен Канфелл (Karen Canfell).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Поточний показник захворюваності цього різновиду онкологічного захворювання складає близько 7 випадків на 100 000 чоловік.

Австралія стала однією з перших країн, яка в 2007 році представила вакцину проти вірусу папіломи людини (ВПЛ) для дівчаток.

Майже всі випадки раку шийки матки пов'язані з цією інфекцією. Зараження відбувається переважно статевим шляхом, а засоби контрацепції часто неефективні.

Також медики працюють на створенням нового тесту на ВПЛ для людей у віці від 25 до 74 років, який допоможе знизити статистику смертності від раку шийки матки приблизно на 20 відсотків.

Професор Канфелл рекомендувала жінкам продовжувати брати участь у Національній програмі скринінгу. Дівчатка і хлопчики обов'язково проходити вакцинацію проти ВПЛ.

"Ми повинні впроваджувати нові технології, включаючи первинний скринінг ВПЛ, самостійну вибірку в рамках програми скринінгу шийки матки і вакцинацію хлопчиків для ВПЛ", — заявив Роберт Мьюзік (Robert Music), виконавчий директор Фонду раку шийки матки.

Нагадаємо, м'ясні напівфабрикати і оброблене м'ясо збільшують ризик виникнення раку молочної залози у жінок, заявляють дослідники з Гарварду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що протиракова вакцина показала високу ефективність у боротьбі з HER2-позитивними видами раку, включаючи злоякісну пухлину молочної залози.