Жирний сніданок призводить до колосальних змін у мозку всього за кілька днів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДо такого висновку прийшли дослідники з Університету Маккуорі в Сіднеї, після експерименту за участю 102 осіб, пише Conversation.
На сніданок учасників з першої групи покладався підсмажений сендвіч і шоколадний молочний коктейль.
Медики провели тести на пам'ять і розумові здібності до і після сніданку в перший і четвертий дні. Найменші показники були у тих, хто дотримувався жирної дієти.
"Зміни рівня глюкози в крові може погіршити метаболізм глюкози і сигналізацію інсуліну в мозку", заявив Донинич Тран (Dominic Tran), науковий співробітник з науковим дослідженням у Сіднейському університеті.
Також дослідження показало, що люди, що снiдають жирною їжею, не завжди могли відрізнити почуття голоду від насичення. Вважається, що справа в гіпокампі, який контролює рівень цукру в крові і також впливає на апетит.
Аналогічні результати дали окремі дослідження Університету Оксфорда. Дорослі, які протягом п'яти днів дотримувалися дієти з високим вмістом жирів, також показали незадовільні результати в тестах на пам'ять і когнітивні здібності.
Шістнадцять чоловіків у віці від 19 до 28 років дотримувалися жирної дієти з низьким вмістом вуглеводів. Дієта були персоналізована для кожного учасника і контролювалися дієтологом.
Раціон складається на 70 % з жирна, 4 % вуглеводів і 26 % білка. Порівняйте її зі здоровою дієтою: 50% вуглеводів, 24 % жиру, 26 % білка.
Також скоротилася їх здатність концентрації, швидкість пам'яті і здатність згадувати інформацію.
Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.
Також "Знай.uа" писав, що високий рівень антимюллерового гормону у жінок призводить до розвитку раку молочної залози.