На сьогоднішній день між фахівцями точаться дискусії, чи не шкодить здоров'ю розігріта у мікрохвильовці їжа. Багато лікарів-гастроентерологів впевнені, що під час підігріву їжі надвисокі частоти руйнують продукт, а він руйнує внутрішні органи людини. Про це йдеться в сюжеті телеканалу 2+2.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ свою чергу досвідчений лікар гастроентеролог рекомендує назавжди відмовитися від мікрохвильової печі і не розігрівати там їжу для дітей, а дорослим – тільки раз на день, і то ставити на підігрів не більше 1 хвилини.
При цьому є думка, що шкоди від такої їжі немає. Так, деякі фахівці вважають, що це випромінювання, не викликає хімічної реакції в їжі. У той же час суттєву шкоду організму може завдати посуд, в якому безпосередньо розігрівають продукти.
До речі, приготувати щось у великій кількості і потім їсти це тиждень, розігріваючи невеликими порціями – цілком у дусі українців. Але не варто так легковажно ставитися до розігрівання їжі. Деякі продукти краще не залишати на потім. Є цілий список продуктів, які не можна повторно розігрівати, щоб уберегти здоров'я і зберегти його на довгі роки.
Наприклад, картопля повністю втрачає свою харчову цінність при розігріві. Більш того, страви з цього продукту не можна залишати надовго навіть при кімнатній температурі – у них утворюються речовини, що викликають нудоту і харчове отруєння.
Як повідомляв портал Знай.uа, є правила "догляду за новими вікнами", про які установники не завжди повідомляють щасливим власникам новеньких вікон.
Також портал Знай.uа писав, що цукор знижує імунітет, призводить до ожиріння, негативно впливає на серце і на вироблення колагену, що в результаті веде до появи зморшок.