Міжнародна група сімейних психотерапевтів з Каліфорнійського університету провела серію досліджень і соціальних експериментів, в результаті яких дійшла висновку, що багато міжусобиці можна поправити за допомогою лише одного слова.

Як виявилося, часто люди стикаються з проблемою взаєморозуміння, тому що поділяють всі бажання, цілі, мрії, негаразди і задачі на "твоє" і "моє". Психологи стверджують, що такий підхід навіть на підсвідомому рівні здатен зруйнувати навіть зовні міцний шлюб. Можливо, саме це є причиною, чому цей самий міцний шлюб, де панує довіра і розуміння, не вдається побудувати.

Дослідники прийшли до висновку, що вживання такого простого слова, як "ми" замість "я, мій" і "ти, твій" на підсвідомому рівні робить вас із партнером єдиним цілим. Ви починаєте довіряти один одному і сприймати проблему як чергову задачку із зірочкою, а не привід напасти зі звинуваченнями. Саме в конфліктних ситуаціях і в кризовий період просте слово "ми" принесе несподівано велику користь, впевнені психологи.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"
Показати ще

Нагадаємо, нове дослідження групи вчених з Каліфорнійського університету спробував пояснити, чому чоловіки живуть у середньому на п'ять відсотків менше жінок.

Як повідомляв портал "Знай.иа", нідерландські дослідники встановили причину постійних мігреней у чоловіків. У початому дослідженні взяли участь 17 чоловіків у віці 47 років, які страждали від нападів мігрені в середньому три рази на місяць.

ТакожЗнай.иа" писав, що ризик виникнення післяпологової депресії збільшується у жінок, які народжували в певний час року. Вчені проаналізували кількість денного світла, яке впливало на вагітних жінок протягом останнього триместру вагітності.