Сьогодні у четвер 11 жовтня, депутати Сейму Литви затвердили поправки щодо законопроекту про медикаменти. Тепер ліки, що містять коноплі, будуть абсолютно легальними. Про це розповідає Delfi.

У повідомленні говориться, що ініціативу підтримали 90 парламентаріїв, троє утрималися.

У Литві легалізують марихуану

Sputnik Литва уточнює, що конопель в медичних цілях можуть вживати пацієнтів з розсіяним склерозом, тяжкою формою епілепсії, які страждають на ВІЛ або Снідом та онкологічними захворюваннями. Контроль подібних медикаментів буде суворо контролюватися регламентом.
Нововведення почнуть діяти з 1 травня 2019 року. На даний момент в Литві не дозволяється вживання конопель в медичних цілях.

Ініціатор поправки щодо легалізації конопель в медичних цілях, депутат Міколас Маяускас, підкреслив, що новий закон не буде означати, що наркотики стануть доступними для всіх, і ніхто не зможе придбати їх перед походом в клуб.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Поправки досить чітко говорять про те, що зареєстровані в ЄС медикаменти, що містять коноплі, будуть перебувати під суворим контролем. Лікар зможе виписувати такі препарати лише людям у яких діагностовано розсіяний склероз, рак, а також аутоімунні захворювання.

Зовсім недавно лікарі повідомили про хворобу майбутнього, яка охопить більшу частину населення планети.

Портал Знай.uа розповідає про незвичайних будинках з марихуани, які будують в Україні.

на Знай.uа були опубліковані результати досліджень про вплив канабісу підлітків.