Всі знають, що видавлювати прищі не можна: можна пошири заразу і сильно зіпсувати обличчя. Однак є місце, яке називають "трикутник смерті". Видавленний прищ у цій зоні може закінчитися смертю. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Видавлювати прищі в носогубному трикутнику заборонено. Вся справа в тому, що в цьому місці розташовані переплетення безлічі кровоносних судин як артеріальної, так і венозної сітки. Коли ми самостійно позбавляємося від гнійників, висока ймовірність пошкодити кровоносну судину і занести інфекцію в кров. А ця інфекція вже запросто може потрапити у всі важливі органи, у тому числі і головний мозок, викликавши в них смертельно небезпечне зараження.

"Трикутник смерті"

Звичайно, це не означає, що летальний результат обов'язковий, але ризик дуже великий. Тому якщо у тебе починаються прищики в цьому місці, не варто їх чіпати. Набагато краще буде звернутися до лікаря-косметолога.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

А якщо ти все одно думаєш, що це просто медичні байки, то знай:

Російський композитор Олександр Скрябін помер через зараження крові, яке виникло в результаті спроби Скрябіна видавити собі прищ саме в цьому трикутнику.

Така ж доля спіткала королеву Вюртембергську — Катерину Павлівну, внучку Катерини Другої. Перед сном вона видавила прищик у рота, а вже на наступний день там з'явилася болюча пухлина. Через деякий час королева загинула.

Схожий випадок стався з американкою Кеті Райт. Одного разу вона просто видавила маленький прищик біля брови, а закінчилося все серйозною інфекцією, яка мало не вбила Кеті. А виною всьому став звичайний спонжик для макіяжу.

Нагадаємо, косметологи розповіли, які 7 звичок можуть вас зістарити набагато раніше.

Раніше Знай.ua повідомляв, що медики вважають, що запалення на шкірі найчастіше пов'язані з порушенням роботи гормонів в організмі, особливо тестостерону.

Також Знай.ua писав, що дерматологи і психологи спробували розібратися в дивовижному людському бажанні — давити прищі.