Чоловіки, які регулярно займаються фізичними вправами, мають більш здорове потомство.

Дослідження команди вчених з Університету штату Огайо показало, що спортивні заняття знижують шкоду від поганої дієти, покращують метаболізм і рівень глюкози в крові, впливаючи на ключові гени в спермі батька, повідомляє Daily Mail.

Медики проаналізували показники здоров'я у потомства мишей-батьків, які "тренувалися" до зачаття, і виявили, що у приплоду від "спортивних" самців спостерігалося здоровий обмін речовин і низький рівень жирів в організмі.

У рамках експерименту команда дослідників розділила мишей-самців на дві групи: першій покладалася здорова дієта; другий — з високим вмістом жирів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Частина мишей з груп вели сидячий спосіб життя, частина — активний. Через три тижні самців підсадили до самок, а їх потомство годували звичайною дієтою і тримали на малорухливому способі життя впродовж одного року.

Дорослі нащадки мишей, які харчувалися дієтою з високим вмістом жирів і вели сидячий спосіб життя, найчастіше страждали від ожиріння і високого рівня глюкози в крові.

На відміну від потомства мишей, які вели активний спосіб життя, хоча і харчувалися різними типами дієт.

Вивчивши клітини сперми самців, дослідники виявили, що брак фізичних вправ веде до малорухливості сперматозоїдів і численними змінами в малій РНК сперми, яка несе інструкції від ДНК до частин тіла, що виробляють білки.

Команда каже, що, незважаючи на результати, отримані від мишей, висока ймовірність, що у людей буде спостерігатися аналогічний ефект.

"Ми знаємо, що ожиріння у дорослих чоловіків знижує рівень тестостерону, кількість сперматозоїдів та їх рухомість, а також зменшує кількість живих новонароджених", — заявив доктор Крістін Стэнфор (Kristin Stanford).

За словами медиків, навіть активні фізичні вправи за місяць до зачаття можуть поліпшити загальний фізіологічний стан майбутнього потомства.

Дослідження за останнє десятиліття в області епігенетики підтвердили ідею про те, що умови навколишнього середовища, в яких мешкає батько, можуть вплинути на ризик захворювання та інші особливості майбутніх поколінь.

Нагадаємо, "гормон поцілунків" допоможе підвищити чоловіче лібідо.

Як повідомляв портал "Знай.uа", еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.ua" писав, останнє дослідження показало, що марихуана підсилює сексуальне бажання у жінок.