Життя поблизу галасливих доріг збільшує ризик виникнення депресії на дві третини.

До такого висновку прийшли дослідники з Амстердама, які протягом чотирьох років цілодобово вимірювали рівень шуму доріг, пише Daily Mail.

Результати їх наукової роботи показали, що люди, які регулярно піддавалися гулу понад 70 децибел (дБ), були на 65% частіше схильні до ризику депресії, ніж ті, які піддавалися дії лише 45-54 дБ.

У рамках дослідження вчені проаналізували дані 23 000 чоловіків і жінок у віці від 18 до 70 років з Амстердама. Вони зіставили поштові індекси з записами про шум трафіку з різних частин міста і опитали добровольців за допомогою анкет, які призначені для виявлення ознак депресії.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Високий рівень шуму складає в районі 65 дБ. Проїжджаючий дизельний двигун виробляє близько 85 дБ, а мотоцикл — 100 дБ. Таким чином, люди, які постійно піддаються шумів в районі 70 дб частіше за інших страждають від депресії.

Отримані дані підтверджують попередні дослідження, що шум понад 65 дБ може призвести до передчасної смерті, викликаючи підвищення артеріального тиску і збільшуючи ризик розвитку інсульту.

Результати нового дослідження допомагаю пояснити, чому городяни, як правило, мають більш високі показники психічного захворювання, ніж люди, що живуть в регіонах.

Раніше німецькі дослiдники порівнювали моделі діяльності мозку, які спостерігалися у відповідь на соціальний стрес у міських і сільських жителів.

Аналіз показав, що у жителів міста спостерігається велика активність в області мозку, званої мигдалеподібним тілом, яка пов'язана з негативним настроєм і стресом.

Також вважається, що ця область мозку відіграє важливу роль в появі тривожних розладах, депресії і агресивній поведінці.

Нагадаємо, гаряча ванна допомагає вилікувати депресію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікування від депресії.