На носі кінець чверті, а матусі все ще переживають, який перекус в школі для дитини буде найкращим. Звичайно багато що залежить від уподобань дитини та її віку. Але основа одна – свіжі та здорові продукти. Дієтолог Лора Філіппова дала цінні поради. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо, що ж дати з собою школяреві на заняття.

Перше – сніданок. Дуже важливо нагодувати дитину вдома, і не відправляти до школи голодним. На обіди у школах краще не сподіватися, адже шкільне харчування в нашій країні, на жаль, поки залишає бажати кращого.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чим потрібно керуватися при виборі шкільних перекусів:

Зручність для дитини. Їжу з собою повинно бути зручно їсти руками, вона не повинна розвалюватися і бруднитися, шматочки повинні бути невеликими.

Енергетична і харчова цінність. Задайте собі питання: яка користь від цієї їжі?

Не давайте дитині з собою багато солодощів. Надлишок цукру пригнічує імунітет у 17 разів – діти стають більш схильні до вірусних захворювань і частіше хворіють. Надлишок цукру вимиває з організму вітаміни групи В, і, як наслідок – підвищена дратівливість і агресивність.

Які можуть бути варіанти:

- Фрукти. Сезонні, миті, і зручні для їжі — порізані шматочками, якщо це необхідно.

- Овочі. Не звично для багатьох, але огірок, нарізаний шматочками, помідори черрі, морква, перець стануть відмінним перекусом. Якщо ваша дитина любить овочі —відмінно. Якщо ні, наберіться терпіння — і привчайте.

- Корисні бутерброди. Цільнозерновий хліб, вершкове масло, зелений листок салату і кружечки огірка або помідора. А далі – фантазуйте, але без ковбаси і сосисок. Варені яйця, запечене куряче філе, сир — варіантів багато. Можна робити рулетики в лаваші. Соусом може бути сметана з невеликою кількістю гірчиці. Але не майонез!

- Домашня випічка. Використовуйте цільнозернове борошно — мінімум цукру і максимум цільних, корисних продуктів. Це можуть бути пиріжки, сирники, млинчики, оладки, печиво — вибір великий.

- Сухофрукти і горіхи. Універсальний перекус. Сухофрукти повинні бути в'ялені, а не вимочені в цукровому сиропі. Горіхи – сушені. Не смажені, і не солоні.

До речі, дослідження, проведені в США, довели, що саме білкові перекуси добре впливають на поведінку і успішність дітей в школі.

Ще важливий момент: кращий напій для дітей – чиста вода, а не соки.

Нагадаємо, еліксир безсмертя від академіка Амосова.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт каші здатний догодити навіть примхливій дитині.

Також "Знай.uа" писав, рецепт імбирних пряників для святкового настрою.