Управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) затвердило псилоцибін в якості експериментального засобу лікування резистентної депресії і дало йому статус "проривний терапії".

На цей несподіваний крок департамент погодився піти після того, як речовина, що міститься в "чарівні гриби", показало високий потенціал у клінічних випробуваннях, повідомляє New Atlas.

За словами дослідників, від однієї до двох доз психоделічного засобу, що вводиться в контрольованих умовах, достатньо для зменшення симптомів депресії у людини. Безпека цих методів лікування також була доведена за допомогою більш ранніх досліджень.

В даний час компанія Compass Pathways проводить багатоцентрове клінічне дослідження. Слід зазначити, що медики з 2012 року наполягали на необхідність протестувати цілющі властивості псилоцибіна.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Исследователи, що працюють з псилоцибіном, нещодавно опублікували велику статтю, в якій викладено безліч доказів, що підкреслюють потенційні терапевтичні переваги препарату, а також його доведені низькі рівні зловживання і відсутність фізичної залежності.

Слід зазначити, що речовина досі входить в список заборонених, однак якщо медичні випробування доведуть терапевтичну користь псилоцибіна, то його статус може бути переглянутий.

Нагадаємо, микродозинг псилоцибінових грибів стимулюють творчі ідеї.

Професор Прохазкова разом з колегами досліджували вплив микродозинга чарiвних грибів на роботу мозку 36 осіб.

Добровольцям запропонували вирішити три завдання до і після прийому психоделічних речовин. Мікродоза склала 0,37 грамів висушених грибів.

З'ясувалося, що після прийому псилоцибіна творчі особливості мислення учасників експерименту покращилися. Добровольці також підходили до вирішення однієї задачі з декількох сторін, а їх ідеї відрізнялися оригінальністю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", марихуана викликає сексуальне бажання у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.