Підлітки, які сплять менше 6 годин, починають палити, пити і приймати наркотики в два рази частіше за своїх однолітків зі здоровим сном.

Крім цього, у тінейджерів, які пізно лягають спати і рано встають, частіше кінчають з собою. До такого висновку прийшли дослідники з Бригхэмского жіночого госпіталю, пише Daily Mail.

"Брак сну в юному віці призводить до безліч проблем, включаючи порушення психіки, зловживання психоактивними речовинами та аваріями на автомашинах", — заявила один з авторів дослідження Елізабет Клерман (Elizabeth Klerman).

Медики проаналізували результати опитування 67 615 учнів середніх шкіл, в період з лютого 2007 року по травень 2015 року. Респондентів у віці від 14 до 18 років попросили відповісти на питання про сон і ризикованому поведінці.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Опитування показало, що лише 30 % респондентів отримують необхідні вісім годин сну. Інші учасники дослідження скаржилися на те, що сплять менше покладеної норми.

Крім цього, такі підлітки найчастіше вживали алкоголь і наркотики. В їх біографії переважали епізоди спонтанних сексуальних зв'язків і агресивної поведінки.

Більше того, підлітки, які регулярно недосипали, в три рази частіше думали про самогубство, і в чотири рази частіше робили спроби.

"Ризикована поведінка вважається передвісником нещасних випадків та спроб самогубств, які є провідними причинами смертності серед підлітків і відображаються на здоров'я і безпеку учнів середніх шкіл по всій країні", заявив глава дослідження доктор Меттью Вівер (Mathew Weaver).

Дослідники вважають, що результати цього обстеження повинні використовуватися для заохочення здорових звичок сну.

Нагадаємо, агресивна поведінка дітей може бути пов'язано з короткими списами певних мозкових хвиль.

Як повідомляв портал "Знай.uа", два в години дня — оптимальний час користування гаджетом для дітей. Заявляють американські вчені після обстеження 4500 дітей у віці від 8 до 11 років.

Також "Знай.uа" писав, що дослідницька команда з Університету Кіото тестують нову методику лікування хвороби Паркінсона.