Настав час переглянути скептичне ставлення до брокколi.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому що наука довела чергову користь цієї древоподобної капусти, повідомляє New Atlas.
Тепер нове дослідження з Університету штату Пенсільванія продемонструвало цілющі властивості капусти для желудучно-кишкового тракту.
У своїх експериментах на мишах медики виявили, що гризуни, які харчувалися брокколі, менше страждали від проблем з травленням.
За словами дослідників, деякі сполуки, які містяться у капусті, зв'язуються з арильными вуглеводневими рецепторами або AHR, який підтримує здоровий баланс у кишковій флорі і покращує роботу імунної системи. Таким чином, харчування брокколі запобігає розвитку раку і хвороби Крона, які викликані запальними процесами в кишечнику.
У рамках дослідження, вчені вивели два види генетично модифікованих мишей. У однієї групи гризунів спостерігався дефект в рецепторі AHR, в іншої — покращена здатність роботи рецептора.
Дієта мишей з обох груп містила 15% брокколі або зовсім не містила брокколі. Коли тварин годували продуктами, які викликають труднощі з травленням, гризуни з покращеною здатністю не відчували проблем в роботі кишечника.
В майбутньому команда дослідників розгляне способи живлення капусти для тих людей, які рекомендується уникати продуктів з високим рівнем клітковини в раціоні.
Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.
Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.