Настав час переглянути скептичне ставлення до брокколi.

Тому що наука довела чергову користь цієї древоподобної капусти, повідомляє New Atlas.

Ранні дослідження неодноразово заявляли, що брокколі зменшує ймовірність розвитку онкологічних захворювань, а також допомагає знизити рівень глюкози в крові.

Тепер нове дослідження з Університету штату Пенсільванія продемонструвало цілющі властивості капусти для желудучно-кишкового тракту. 

Популярні новини зараз

Призов до ЗСУ з 18 років: українці "відправили" до армії колег Зеленського, фотожаба

Лідер "Голосу" Вакарчук десятиліттями не платив податки: "Ви зобов'язані здати свій мандат"

Плівки Гончарука вивели із себе Тимошенко, дісталося і Зеленському

Україна зважилася на рішучий крок по Криму і Донбасу, деталі

Показати ще

У своїх експериментах на мишах медики виявили, що гризуни, які харчувалися брокколі, менше страждали від проблем з травленням.

За словами дослідників, деякі сполуки, які містяться у капусті, зв'язуються з арильными вуглеводневими рецепторами або AHR, який підтримує здоровий баланс у кишковій флорі і покращує роботу імунної системи. Таким чином, харчування брокколі запобігає розвитку раку і хвороби Крона, які викликані запальними процесами в кишечнику.

У рамках дослідження, вчені вивели два види генетично модифікованих мишей. У однієї групи гризунів спостерігався дефект в рецепторі AHR, в іншої — покращена здатність роботи рецептора. 

Дієта мишей з обох груп містила 15% брокколі або зовсім не містила брокколі. Коли тварин годували продуктами, які викликають труднощі з травленням, гризуни з покращеною здатністю не відчували проблем в роботі кишечника. 

Що ж стосується людей, медики рекомендують з'їдати три з половиною чашки брокколі або одну чашку брюссельської капусти, в якому міститься той же рівень з'єднань.

В майбутньому команда дослідників розгляне способи живлення капусти для тих людей, які рекомендується уникати продуктів з високим рівнем клітковини в раціоні. 

Нагадаємо, дієта, багата на жирну рибу, продовжує життя і сприяє здорової старості.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сир, йогурт і інші жирні молочні продукти зменшують ймовірність розвитку діабету 2-го типу.

Також "Знай.uа" писав, що їжа в поспіху не тільки провокує проблеми з кишково-шлунковим трактом, а й може стати причиною захворювання на діабет.