Спортсмени постійно сперечаються про те, коли краще тренуватися — на світанку або після заходу сонця.

Безумовно, найкращий час для фізичних вправ — графік, складений особисто вами, якого ви регулярно дотримуєтеся. Якщо ви звикли займатися спортом в кінці робочого дня і постійно виконуєте режим, то це краще, ніж нічого не робити зовсім, повідомляє Health.

Проте ранкові тренування набагато краще і ось п'ять причин чому:

1. Відмінний початок дня

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Як вважають експерти, ранкові заняття дозволяють дотримуватися здорового способу життя протягом усього дня. Адже навряд чи вам захочеться зіпсувати результати тренувань жирною їжею.

2. Міцний здорової сон

Відповідно до Національного фонду сну, люди, які виходять на бігову доріжку в 7 ранку, сплять довше, ніж ті, хто вправляється ввечері.

3. Низький кров'яний тиск

Люди з гіпертонією, часто потребують ліки, щоб контролювати небезпечне захворювання. Проте ранкові вправи допомагають контролювати тиск. В одному дослідженні, добровольці проводили вправи три рази в день: 7 ранку, 11 годин і 7 вечора. Ранкові тренування зменшили артеріальний тиск на 10%.

4. Гарний настрій на весь день

Тренування провокують вироблення ендорфінів, які є природним знеболюючим нашого тіла. Душ з "гормонів щастя" подарує вам почуття оптимізму і зменшить сприйнятливість до стресу і занепокоєння.

5. Вільний вечір

Тренування вранці звільняють вас від дилем, де доводиться вибирати між здоровим способом життя і часом, проведеним з друзями, близькими або за улюбленим хобі.

Нагадаємо, люди з вродженою схильністю до інсульту можуть зменшити ймовірність удару, якщо будуть вести здоровий спосіб життя і відмовляться від куріння.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дослідники вважають, що невеликий перекус перед сном ніяк не відбитися на здоров'я, а часом навіть досить корисний.

Також "Знай.uа" писав, що регулярна фізична активність знижує вірогідність смерті від інфаркту міокарда.