Нове дослідження, проведене Бирмингемским університетом, показало, що сім з восьми випадків операції по видаленню мигдалин проводяться без необхідності.

Вчені з Інституту прикладних досліджень в галузі охорони здоров'я проаналізували електронні медичні записи понад 1,6 мільйона дітей у період між 2005 і 2016 роками, повідомляє Science Daily.

Медики виявили, що з 18 271 дітей, у яких були видалені мигдалини, тільки у 2 144 (11,7 %) операція була виправдана.

Більше того, лікарі встановили, що багато дітей, які можуть отримати вигоду з видалення мигдалини, не піддаються хірургічної операції. Вони виявили, що з 15 764 дітей, у яких спостерігалися посилені болі в горлі, які допускали тонзилектомiю, тільки 2,144 (13,6%) фактично пройшли її.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Дослідники виявили, що серед дітей, які пройшли тонзилектомiю, лише 12,4% потерпали від проблем з горлом.

Дослідження показують, що цього недостатньо для виправдання хірургічної операції, тому що біль у горлі, як правило, проходить у будь-якому випадку.

Медики вважають, що операція по видаленню мигдалин часом може тільки нашкодити. І навіть у важких випадках лише в одиниць будуть видалені згодом гланди. Дослідники стверджують, що необхідно перемотреть наше ставлення до тонзилектомiї.

Нагадаємо, група провідних педіатрів США заявляє, що ляпас та інші види тілесного покарання можуть завдати серйозної шкоди психологічному благополуччю дитини.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені виявили вирішальну роль метаболізму в появі "голодної" злості.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили витоки виникнення синдрому Туретта.