Знати свою групу крові зобов'язана кожна людина. Адже, крім того, що це може врятувати у разі нещасного випадку, знання своєї групи і резусу допоможе оцінити ризик розвитку певних захворювань.

Зараз все більше досліджень підтверджують схильність людей з тією чи іншою групою крові до підвищеного ризику розвитку небезпечних хвороб і знання своїх слабких місць може бути важливо для ранньої профілактики захворювань.

Тромби

Вчені з Данії вивчали, як група крові взаємодіє з генетичною схильністю до тромбозу глибоких вен або появою тромбів в нижніх кінцівках. рамках дослідження були проаналізовані результати більш ніж 30-річного спостереження за станом здоров'я 66 тисяч чоловік.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Так виявили, що люди з II, III і IV групою крові мають на 40% більш високий ризик розвитку ТГВ, ніж з найбільш поширеною I. До того ж, додаткове дослідження продемонструвало: IV група крові підвищує ризик на 20%, а надмірна вага і куріння - на 16% і 6% відповідно.

Хвороби серця

Дослідники з Гарварду дізналися, як групи крові впливає на ризик розвитку захворювань серця. Вони проаналізували дані про здоров'я 77 тисяч пацієнтів і з'ясували, що найбільший ризик розвитку мають: IV група крові 23%. Однак фахівці одчеркивают, куди більший вплив на ризик розвитку хвороб надають вага, куріння, погані звички і тип раціону.

Рак шлунка

Вчені з Каролінського інституту (Швеція) встановили, що II група крові підвищує ризик розвитку раку шлунка на 20%. У той же час пацієнти з І групою крові продемонстрували більш низьку стійкість до бактерій Helicobacter pylori, які викликають гастрит і виразку шлунка.

Деменція і втрата пам'яті

Найвищий ризик мають люди з IV групою крові – цілих 82%. Вчені пов'язують це з тим, що у людей з четвертою групою крові, як правило, вищий вміст особливого типу білка, який впливає на згортання і відіграє важливу роль у розвитку вікової деменції. Але, набагато більше на ризик розвитку захворювання впливають високий кров'яний тиск, діабет, а також куріння.

Інсульт

I групу крові вчені називають найбільш захищеною, їх ризик становить всього 9%. Проте, фахівці нагадують, що після 40 років важливо контролювати свій кров'яний тиск та по можливості відмовитися від куріння і надмірного вживання алкоголю.

Нагадаємо, процедура переливання крові покращує функціональні здібності людей, які страждають від слабоумства.

Як повідомляв портал "Знай.uа", з'явилася нова надія в лікуванні поширеного гінекологічного захворювання.

Також "Знай.uа" писав, що можна, а що не можна робити при менструації.