Вчені розробили новий крем, який безболісно видаляє сонячні плями.

У препарату ще немає назви, але він вже довів свою ефективність у випробуваннях проти інфекції рогового шару епідермісу, повідомляє Daily Mail.

Фінські дослідники створили крем, який працює завдяки сонячному світлу і ліквідує 80 % лускатого лишаю ("сонячного грибка") протягом тижня.

Сучасна медицина використовує рідкий азот для видалення плям під назвою актинічнi кератози. Це болісний процес, що перетворює плями в пухирі, які довго загоюються.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Актинічнi кератози небезпечні тим, що здатні перетворюватися на рак шкіри та виникають в результаті сонячних опіків.

Новий крем, створений на основі амінолевулінової кислоти, був протестований командою в Університеті Тампере і отримав схвалення.

За словами медиків, пацієнти повинні нанести крем на шкіру і знаходиться дві години на відкритому повітрі для того, щоб видалити сонячний грибок.

Ультрафіолетові промені взаємодіють з кремом, який утворює протопорфирин IX, який виділяє молекула кисню.

Косметичний засіб порівняли з іншим кремом і протестували на сімдесят добровольцях.

Дослідники виявили, що крем на основі амінолевулінової кислоти був набагато ефективніше, ніж на основі метил-5-аминолевулинат гідрохлориду, і учасники сказали, що не відчували дискомфорт або біль.

За словами дослідників, при використанні крему пацієнти виглядають так немов невдало засмагли.

Проте потім шкіра стягується і покривається кіркою, а сонячні плями відокремлюються протягом тижня. Після цього шкіра виглядає набагато краще — стає дуже гладкою.

Нагадаємо, люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.

Як повідомляв портал "Знай.uа" вчені стверджують, що власники котячих набагато рідше страждають від хвороб серця і мозку.

Також "Знай.uа" писав, що 11 факторів, що викликають псоріаз.