Закоханість не тільки робить світ краще, але і здатна зцілювати.

Численні нові дослідження показали, що любовні відносини профілактично впливає на рівень кров'яного тиску, біль, алергічні реакції, повідомляє Daily Mail.

За словами дослідників з Університету Західної Вірджинії в Каліфорнії, коли ми закохуємося, то одночасно працюють дванадцять областей мозку.

Відбувається різке вироблення хімічних речовин: допамін, який допомагає регулювати емоційні реакції, і окситоцин — "гормону довіри".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вважається, що гормони, що вивільняються при дотику, можуть грати роль — джерело тиску в шкірі знаходяться в контакті з мозком через блукаючий нерв. Одна з теорій полягає в тому, що стимуляція блукаючого нерва викликає збільшення окситоцину.

Закоханість може також вплинути на нашу здатність боротися з інфекціями. Дослідження, проведені за участю 50 жінок, показали, що ті, хто закохався в протягом двох років виробили більш міцну імунну систему.

Дослідники зі Стенфордського університету в Каліфорнії просканували мозок, коли на нього впливають невеликі болючі імпульси. Добровольцям вклали в руку спеціальний зонд, який нагрівався. Тим часом їм показували фотографії. Коли серед знімків потрапляло особа близької або коханої людини хворобливі відчуття знижувалися на 40 %.

Простий погляд на кохану людину також збільшує виробництво дофаміну і вивільняє природні знеболюючі.

Крім цього, дослідження, проведене в 2006 році, показало, що 30 хвилин поцілунків зменшують виробництво гістаміну — хімічної речовини, що виділяється у відповідь на алерген.

Між тим, обійми з коханою людиною знижують кров'яний тиск і частоту серцевих скорочень з-за підвищеного рівня окситоцину.

Інше дослідження в Каліфорнійському університеті, показало, що люди, яких регулярно обіймалися, були менш схильні до депресії або тривоги.

Нагадаємо, близько 10 % чоловіків і 7 % жінок регулярно борються з нав'язливими думками про сексі.

Як повідомляв портал "Знай.uа" еректильна дисфункція може бути пов'язана з неправильною роботою конкретної ділянки ДНК.

Також "Знай.uа" писав, "гормон поцілунків" допоможе підвищити чоловіче лібідо.