Підбори здавна вважаються улюбленим жіночим взуттям. Винайдені в стародавні часи для чоловіків, вони швидко перекочували до прекрасної статі. І не дивно – носіння каблуків робить ноги візуально стрункішими, довшими, до того ж, жінка на підборах виглядає набагато сексуальніше тієї, хто віддає перевагу зручним кедам та балеткам.

Однак у світі, як відомо, немає нічого досконалого. Тіньову сторону підборів розкрив лікар-хірург, флеболог Олексій Скринник. За словами Скринника, жінки, які носять підбори, на 30% більше піддають себе варикозу та іншим захворюванням, таким як викривлення хребта, інші проблеми з опорно-руховим апаратом, деформація пальців ніг.

"Все залежить від того, як довго носять і скільки годин на день проводять на підборах. Не більше 4 годин на день можна носити взуття на високому каблуці. Висота каблука – не більше 8-10 см", – розповів флеболог.

Лікар зазначив, що найбільш небезпечними є шпильки, більше десяти сантиметрів у висоту. Таке взуття не тільки шкодить венам і призводить до того, що ноги швидше втомлюються, але й шкодять поперековому відділу хребта.

"Також люди стикаються з деформацією кістки на нозі в області першого пальця. Вальгусна деформація першого пальця – це наслідок поперечної плоскостопості. Поперечна плоскостопість частіше розвивається при носінні високих каблуків, тому що все навантаження при ходьбі йде на передній звід стопи, через це суглоб першого пальця руйнується. Розвиток або посилення цього стану може призвести, в тому числі і до варикозної хвороби", – розповідає лікар.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Тому, все добре в міру. Підбори відмінно підійдуть для недовгого виходу в світ, сценічних виступів або вечері в ресторані, але їх носіння повинно бути скоріше винятком, ніж правилом, якщо жінка зацікавлена в тому, щоб зберегти своє здоров'я. Втомлені, поцятковані роздутими венами ноги – це не сексуально. А ось летить хода навіть в 50 – дуже навіть. Тому, дорогі дами, правильно розставляйте свої пріоритети.

Як раніше повідомляв Знай.uа, навіть еталон спокусливості України, співачка Віра Брежнєва, не носить підборів кожен день. Співачка показала, як виглядає в повсякденному житті – скромна, спортивна і з любов'ю в серці. Відома українська співачка Віра Брежнєва, дружина Костянтина Меладзе, яка нині часто виступає в Росії, недавно поділилася з фоловерів в Instagram дуже затишним. Так, знаменитість позувала в довгому пальто, зручних кросівках, з зібраними волоссям і валізами. Артистка зізналася, що такий її можна побачити найчастіше.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про дівчинку, яка більше всього на світі мріє взути підбори. Але з-за важкої вродженої аномалії, не може цього зробити.

Кому точно не завадили б підбори, так це президенту РФ Володимиру Путіну. Дізнайтеся, чому.