Губи нам потрібні не тільки, щоб спілкуватися і передавати свої емоції, але і цілуватися, а також робити дурні селфи.

Проте холодна погода може погіршити їх стан: губи сохнуть, тріскаються і так далі. В такому разі люди звикли використовувати гігієнічну помаду, але, як показало недавнє дослідження, деякі косметичні засоби можуть нашкодити, повідомляє Live Science.

Справа в тому, що гігієнічна помада надає тимчасовий захисний ефект, а деякі різновиди сушать губи ще сильніше.

Губи складаються з трьох шарів клітин: шкірної, проміжної і слизової частини. Основна відмінність полягає в тому, що ці шари (особливо шкірний, який утворюють захисний бар'єр) уразливі до пошкоджень. Крім того, губи не мають волосяних фолікулів або власних залоз. Найчастіше вони зволожуються нашим ротом або залозами навколо рота.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Гігієнічна помада також містять інгредієнти, які можуть викликати роздратування або висихання: ментол, саліцилова кислота, коричний альдегід і ароматизатори перцевої м'яти.

Вважається, що "блиск" та гігієнічні помади підсилюють шкідливий вплив ультрафіолетових променів сонця, фокусуючи їх на губах. Але оскільки в наших губах міститься невеликий відсоток меланіну — пігмент, який надає шкірі колір — клітини частіше пошкоджуються від сонця, якщо ви використовуєте "блиск для губ.

Косметологи рекомендують використовувати густий і пом'якшувальний крем, щоб дійсно захистити ваші губи від сухості. Гліцерин або простий вазелін також вважаються одним з ефективних способів подбати про здоров'я сухих губ. Також не забувайте пити побільше води, щоб запобігти зневоднення.

Нагадаємо, всього чотири зміни в генах можуть збільшити ризик виникнення суїцидальних нахилів у людей.

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики виявили закономірність між віддаленою роботою та розвитком безсоння.

Також "Знай.uа" писав, що медики виявили області мозку, які активуються, коли курець, алкоголік або кокаинист вбачають джерело своєї шкідливої звички.