Не так давно вчені підтвердили, що у людей з більш високим ростом схильність деяких онкологічних захворювань виражена набагато сильніше. До такого висновку фахівці прийшли, проаналізувавши дані, отримані в результаті декількох досліджень. Про це пише Clutch.

Так, у ході експериментів було встановлено певний зв'язок між рівнем ризику розвитку раку і зростом жителів таких країн як Норвегія, Корея, Австрія та Швеція.

«У жінок кожні 10 сантиметрів зросту збільшують ризик розвитку онкологічних захворювань на 13%, у чоловіків - на 11%», — заявили вчені.

Варто відзначити, що завдяки дослідженням фахівці змогли з високою точністю вивчити схильність організму до 23 типів злоякісних пухлин, пов'язану з висотою зросту. Виявилося, що люди з більш високим показником росту схильні до ризику розвитку раку більше, ніж низькі, у зв'язку з тим, що їх організм складається з більшої кількості клітин.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Дослідники повідомляють, що зріст високих людей визначає схильність до 18 типами раку, включаючи такі його різновиди, як рак шкіри, щитовидної та молочної залози, кишечника, матки.

Вся справа в тому, що через підвищену кількість гормонів росту відбувається більш значна кількість клітинних поділів. Отже, яерез це і зростає ризик клітинних мутацій, що провокують рак. При цьому вчені додали, що єдиний вид раку, який не має кореляції з ростом, — це рак шийки матки.

Нагадаємо, що незрілість та імпульсивність у підлітковому віці найчастіше формує шкідливі звички, які зношують імунну систему і серце.

Як повідомляв портал Знай.uа, міжнародне дослідження, проведене командою вчених з Університету Манчестера, виявило низку генів, які призводять до хронічного захворювання нирок.

Також портал Знай.uа писав, що всього одна біодобавка здатна уповільнити розвиток деяких видів раку та поліпшити ефективність їх лікування. Так вважають шотландські вчені після того, як провели серію випробувань на гризунах.