Деякі люди не завжди бувають щирими на консультації у лікарів. Згадайте себе. Як часто ви обманювали медиків?

Згідно з даними нового дослідження Університету штату Юта, від 60 до 80 % опитаних їм респондентів приховують інформацію, яка може вплинути на діагностику або лікування, повідомляє JAMA Network Open.

Мало того, що третина опитаних не знали про вплив дієти і фізичних вправи на лікування, так ще відмовилися слідувати рекомендаціям лікарів. Інша причина полягала в тому, що пацієнти не зрозуміли поради щодо профілактики або лікування від фахівця.

Більшість респондентів зізналися, що брешуть медробітникам, щоб уникнути засудження і зайвих повчань щодо своєї поведінки. Інші пояснили свій вчинок збентеженням.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Більшість людей хочуть, щоб у лікарів склалося гарне враження про них", — стверджує авторка дослідження Анжела Фагерлин (Angela Fagerlin).

Дослідник провели онлайн-опитування, в якому взяли участь 2101 осіб (середній вік — 36 років). У другому опитуванні взяли участь 2499 осіб, середній вік яких становив 61 рік.

Медики виявили сім можливих ситуацій і причин, за яких люди зазвичай брешуть лікарям. Учасників попросили вибрати відповідний до їх нагоди, а потім пояснити свій вибір. Анкета була розроблена завдяки спільної роботі лікарів, психологів, дослідників та пацієнтів і перевірена з допомогою пілотного тестування на широкій публіки.

В обох обстеженнях найчастіше брехали жінки, які вважали ганебним визнаватися в деяких аспектах свого життя.

Проблема з нечесністю пацієнта полягає в тому, що коли у лікарів немає загальної картини, то вони можуть призначити невереное лікування і нашкодити пацієнту.

Якщо пацієнти приховують від лікарів особливості дієти, залежності або звички, то це може уповільнити видужання або погіршити стан хвороби.

Нагадаємо, дітки, які проводять більшу частину дня на животі, сплять міцніше.

Як повідомляв портал "Знай.uа" музика володіє снодійним дією і здатна вирішити ваші проблеми зі сном.

Також "Знай.uа" писав, ранні пробудження оздоровлюють і роблять людей щасливішими.