Нові хвороби з'являються регулярно і захворювання, що передаються статевим шляхом, не виняток.

Крім ВІЛ, існує величезна кількість інфекцій, які можуть передатися в результаті статевих відносин, тому важливо стежити за здоров'ям геніталій і при найменшому натяку на наявність хвороби звертатися до лікаря, повідомляє Daily Mail.

Наступні чотири бактерії, можуть представляти серйозну загрозу для організму, якщо їх не лікувати:

1. Менінгококи

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Викликають інфекцію, яка може призвести до ураження головного мозку.

Близько 5-10 % дорослих людей переносять ці бактерії у себе в носі і в горлі. Дослідження показують, що вони можуть передавати небезпечні мікроорганізми партнерам через оральний секс, поцілунок або інші види тісного контакту.

П'ять типів N. meningitidis вважаються причиною більшості інфекцій у всьому світі; на щастя, є дві вакцини, які надають деякий захист від усіх п'яти.

2. Mycoplasma genitalium

За деякими оцінками, ці бактерії вражають від 1 до 2 % населення та особливо поширені серед підлітків і молодих людей.

Симптоми М. genitalium нагадують хламідіоз або гонорею. Інфекція може викликати запальні захворювання тазу в репродуктивній системі жінки, а також пов'язана з безпліддям, викиднем, передчасними пологами і навіть мертвонародженням.

Хоча презервативи допомагають запобігти поширенню інфекції, дослідники висловили занепокоєння з приводу зростаючої стійкості цих бактерій до лікування сучасними антибіотиками

3. Шигильоз (дизентерія)

Передається при прямому або непрямому контакті з фекаліями людини. Інфекція провокує хворобливі спазми в шлунку і фекалії з кров'ю і слизом.

Це захворювання найчастіше асоціюється з маленькими дітьми і мандрівниками, однак в деяких країнах з низьким і середнім рівнем доходу дослідники почали реєструвати випадки дизентерії серед дорослого населення.

4. Венерична лімфогранульома

Характеризується появою пухиря, прища або виразки на геніталіях. Однак проблема в тому, що інфекція проникає в лімфатичну систему організму.

Захворювання може призвести до хронічних і важких патологій кишечника і прямої кишки.

За останнє десятиліття лімфогранульома стало все частіше зустрічатися у Європі і Північній Америці. Слід зазначити, що інфекція підвищує ризик зараження ВІЛ. Використання презервативів під час вагінального або анального сексу допомагає знизити ймовірність інфікування.

Нагадаємо, молоді люди, які постійно користуються Tinder та іншими схожими програмами, можуть спровокувати зростання поширення ВІЛ.

Як повідомляв портал "Знай.uа" виховання певних особистісних якостей дозволяє збільшити вашу сексуальну привабливість.

Також "Знай.uа" писав, "гормон поцілунків" допоможе підвищити чоловіче лібідо.