Діарея, нудота, блювання і судоми шлунка — все це симптоми кишкового грипу, який не має ніякого відношення до інфекції дихальних шляхів, хоча має схожу назву і спалах якого зазвичай припадає на зиму.

Захворювання становить небезпеку для всіх категорій населення, проте найчастіше зустрічається у дітей і людей похилого віку. Збудниками кишкового грипу вважаються ротавіруси, повідомляє Health.

Інфекція зазвичай передається через їжу, яка приготована носієм вірусу. Крім того, взимку люди частіше проводять час з хворими і рідше миють руки, вважає доктор медичних Никет Сонпал (Niket Sonpal).

Не забувайте про особисту гігієну і постарайтеся не користуватися однією посудом з хворими людьми. Однак якщо ви все ж захворіли кишковим грипом, то наступні п'ять способів допоможуть швидше позбутися від нього:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Пийте багато води

Під час хвороби організм втрачає багато рідини, тому її запаси постійно треба заповнювати. Кілька склянок води в день — найпростіший спосіб.

Побільше відпочивайте

Навряд чи від вас буде користь на робочому місці, якщо більшу частину часу ви будете проводити в туалеті. Крім цього, станете рознощиком інфекції. Тому приготуйтеся до постільної режиму, перегляду серіалів або сну.

Перейдіть на дієту "БРЯТ"

Як тільки у вас з'явиться бажання є, то постарайтеся почати з дієти "БРЯТ", яка складається з чотирьох основних компонентів — банани, рис, яблука і тости. Ці чотири продукти легко засвоюються, містять вуглеводи, які відновлюють енергію. Банани заповнюють калій, а яблучне пюре містить пектин, який допомагає від діареї.

Додайте в дієту імбир

Деякі люди використовують імбир для лікування симптомів кишкового грипу. Дослідження показують, що імбир не тільки зменшує нудоту, але може знизити тривалість і тяжкість блювання на 20 %.

Ліки проти діареї

Антидіарейні препарати забезпечать деяке короткочасне полегшення, але спершу проконсультуйтеся з вашим лікарем. Іноді краще хай ваше тіло очиститься, а потім діарею можна сповільнити за допомогою ліків.

Якщо по закінченню чотирьох днів ви все ще відчуваєте жахливі симптоми, зверніться до медичного фахівця.

Нагадаємо, гіпнотерапія допоможе в лікуванні синдрому роздратованого кишечника.

Як повідомляв портал "Знай.uа" любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що люди, які страждають від псоріазу, два рази частіше піддаються ризику розвитку певних захворювань кишечника.