Ласуни всього світу вже звикли до того, що користі в їх улюблених продуктах зовсім небагато. Проте вчені поспішають порадувати їх і запропонувати частіше додавати в свій раціон кленовий сироп.

Дослідників Токійського університету провели експеримент зі щурами, в ході якого з'ясували, що кленовий сироп може приносити користь печінки. А все із-за особливих речовин у складі.

У групи піддослідних гризунів в раціоні замінили частину звичних їм вуглеводів на кленовий сироп. Інша, контрольна група одержувала простий солодкий сироп.

В результаті експерименту з'ясувалося, що у щурів, які вживали справжній кленовий сироп, виявили симптоми, характерні для істотного поліпшення в роботі печінки порівняно з контрольною групою.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Так, кленовий сироп може стати корисним для людей середніх років, які страждають від зайвої ваги. Саме у цієї групи найчастіше трапляються проблеми з печінкою.

Проблеми з важливим органом виникають із-за концентрації в крові ліпідів, діабету або втрати нормальної чутливості до інсуліну.

Раніше повідомлялося, що Узбекистан, який є найбільшим споживачем цукру з України призупинив імпорт, так як Україна ввела заборону на прийом і розмитнення українських вантажів, що призвело до невиконання укладених раніше договорів і втрати ринку, повідомляється в прес-службі Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".

Нагадаємо, скільки українці "проїдають" щомісяця. За словами дієтологів, овочів і фруктів українці вживають недостатньо.

Як повідомляв Знай. ua, популярний продукт новорічного столу стане на вагу золота. До Нового року кілограм популярних овочів буде недоступним більшості українців.

Знай. ua писав, як українців дурять на солодощах. Розповімо, як діяти в подібній ситуації.