Багато експертів вважають брюссельську капусту відмінним джерелом корисних поживних речовин.

У 80 грамах овоча (приблизно п'ять паростків) міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині, все необхідне для загоєння ран і багато-багато клітковини, повідомляє Daily Mail.

Але деякі з найбільш корисних якостей капусти пов'язані з сполуками під назвою глюкозинолати, які зустрічаються у всіх сортах і надають їй трохи гіркуватий смак.

Самі по собі глюкозинолати ледве представляють цінність, але коли ви їх їсте, вони перетворюються в сполуки, звані ізотіоціанатами, який корисні оздоровчими властивостями. Зокрема, вважається, що захищають від різних видів раку.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Дослідження, проведене в цьому році, показало, що різновид ізотіоціанатів, званих індол-3-карбінол, допомагає захистити кишечник від запалення і раку товстої кишки.

Ще одна наукова робота виявила, що дієта, насичена брюссельської капустою, допомагає знизити ризик "засмічення" артерій.

Дослідницька група просканувала шию понад 900 жінок у віці 70 років. Обстеження головної артерії шиї допомагає дізнатися багато нового про стан інших кровоносних судин в організмі.

Через три роки, дослідники провели повторне сканування і виявили, що жінки,в раціоні яких переважали овочі, мали найтонші стінки артерії (що добре, тобто менше бляшок, які можуть блокувати артерію і привести до інсульту або серцевого нападу).

Примітно, що жінки, які їли капусту, мали найтонші стінки артерій.

Якщо подальші дослідження підтвердять отримані результати, то в кінцевому рахунку, вживання хрестоцвітних овочів може бути рекомендовано для зниження ризику розвитку судинних захворювань в майбутньому.

Однак корисні властивості капусти також у багато залежать від того, як ви готуєте.

Медики рекомендують постійно помішувати капусту, незалежно від того смажите, варите або готуєте її на пару.

Нагадаємо, дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієтологи стверджують, що жінки, в чиєму раціоні багато овочів, горіхів, оливкогового масла і морепродуктів, на 22 % рідше страждають від інсульту.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.