Співробітники Мельбурнського дитячого науково-дослідницького інституту Мердока відкрили новий фактор у визначенні майбутньої статі дитини. Про це повідомляється в дослідженні медиків.

Вчені сконцентрували свою увагу на "регуляторі", який впливає на активність генів, що визначають стать. Про це розповів автор дослідження Бріттані Крофт.

"Стать дитини визначається складом хромосом при зачатті. Як відомо, зародок з двома Х-хромосомами стане дівчинкою, а ембріон з XY-комбінацією — хлопчиком. Y-хромосома несе в собі критичний ген, званий SRY, який, в свою чергу, впливає на інший ген — SOX9, що і призводить до розвитку яєчок в ембріоні. Високий рівень експресії цього гена потрібен для нормального розвитку яєчок, однак при наявності деяких порушень активності SOX9 або його низькому вмісті яєчка не будуть розвиватися, що приведе до порушення статевого розвитку дитини", - зазначає він.

Дев'яносто відсотків людської ДНК складається з так званої " сміттєвої ДНК — тій частині, яка не кодує послідовності білків, але містить важливі регулятори, які збільшують або зменшують активність генів, відомих як энхансеры.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вчені стверджують, що в геномі людини налічується близько мільйона енхансерів, контролюють близько 22 тисяч генів. Ці энхансеры знаходяться в ДНК, але за межами генів, тому ключ до діагностики багатьох розладів може бути знайдений в погано вивчений місці.

Нагадаємо, конфлікти на роботі можуть нашкодити вашим відносинам і ось чому. Приготуйтеся до безсонним ночам.

Як повідомляв Знай. ua, гладка шкіра і міцні волосся: все, що потрібно знати про колагені. Що це таке, як впливає на організм, в яких продуктах міститься.

Знай. ua писав, що марихуана допомагає від м'язових спазмів. Створений унікальний спрей для лікування симптомів хвороби моторних нейронів.