Додавання подрібненого сирого шпинату в молочний коктейль повністю розкриває оздоровчий потенціал листових овочів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТемпературна обробка навпаки розщеплює антиоксиданти в його складі, в той час, як подрібнені сирі листя у поєднанні з йогуртом або молоком сприяють виділенню потужного поживного лютеїну, повідомляє
Професіонали з Університету Лінчепінга в Швеції протестували різні способи приготування шпинату, купленого в супермаркеті, щоб дізнатися, як змінюється вміст поживних речовин у ньому.
Вчені регулярно вимірювали рівень лютеїну і прийшли до висновку, що листя краще подрібнювати і вживати у сирому вигляді разом з молоком
А ще краще приготувати коктейль і додати вершки, молоко або йогурт.
"Коли шпинат подрібнюють на дрібні шматочки, з листя виділяється більше лютеїну, а жир підвищує розчинність лютеїну в рідині", — пояснила авторка дослідження Розанна Чунг (Rosanna Chung).
Чим більше лютеїну розчиняється в коктейлі, тим більше він поглинається організмом, вважають вчені.
За словами дослідників, підігрів шпинату в мікрохвильовій печі не так критично влияет на зменшення корисних речовин у складі листя.
Слід зазначити, що лютеїн зменшує хронічну набряклість кровоносних судин людей з ішемічною хворобою серця і таким чином допомагає знизити ризик виникнення серцевого нападу.
Багато людей також приймають добавки лютеїну, щоб зменшити імовірний розвиток серцевих захворювань, раку товстої кишки або грудей і діабету 2-го типу.
Нагадаємо, все, що потрібно знати про корисні властивості яблук.
Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.
Також "Знай.uа" писав, що здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок.