Додавання подрібненого сирого шпинату в молочний коктейль повністю розкриває оздоровчий потенціал листових овочів.

Температурна обробка навпаки розщеплює антиоксиданти в його складі, в той час, як подрібнені сирі листя у поєднанні з йогуртом або молоком сприяють виділенню потужного поживного лютеїну, повідомляє Daily Mail.

За словами вчених, лютеїн допомагає знизити ризик виникнення серцевих нападів і запобігає пошкодження очей.

Професіонали з Університету Лінчепінга в Швеції протестували різні способи приготування шпинату, купленого в супермаркеті, щоб дізнатися, як змінюється вміст поживних речовин у ньому.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії
Показати ще

Вчені регулярно вимірювали рівень лютеїну і прийшли до висновку, що листя краще подрібнювати і вживати у сирому вигляді разом з молоком

А ще краще приготувати коктейль і додати вершки, молоко або йогурт.

"Коли шпинат подрібнюють на дрібні шматочки, з листя виділяється більше лютеїну, а жир підвищує розчинність лютеїну в рідині", — пояснила авторка дослідження Розанна Чунг (Rosanna Chung).

Чим більше лютеїну розчиняється в коктейлі, тим більше він поглинається організмом, вважають вчені.

За словами дослідників, підігрів шпинату в мікрохвильовій печі не так критично влияет на зменшення корисних речовин у складі листя.

Слід зазначити, що лютеїн зменшує хронічну набряклість кровоносних судин людей з ішемічною хворобою серця і таким чином допомагає знизити ризик виникнення серцевого нападу.

Лютеїн також називають "вітаміном для очей", тому що, як вважають, речовина захищає сітківку від сонячного світла.

Багато людей також приймають добавки лютеїну, щоб зменшити імовірний розвиток серцевих захворювань, раку товстої кишки або грудей і діабету 2-го типу.

Нагадаємо, все, що потрібно знати про корисні властивості яблук.

Як повідомляв портал "Знай.uа" якщо ви п'єте натуральний кава щоранку, то у нас для вас гарні новини.

Також "Знай.uа" писав, що здорова порція картоплі-фрі становить шість соломок.