Лікарі зробили заяву, яка не сподобається любителям лазні і сауни. Споконвіку вважалося, що парна - ідеальний засіб для профілактики усіх хвороб. Лікарі не стали сперечатися з тим, що похід в лазню дійсно здатний поліпшити самопочуття. Але не все так однозначно. Цей вид дозвілля і процедур підходить не всім. Так, після численних досліджень, вчені одного з університетів Італії встановили - лазня може негативним чином позначатися на чоловічому здоров'ї.

Справа в тому, що при прийнятті банних процедур температура мошонки підвищується на три-чотири градуси Цельсія, що скорочує кількість активних сперматозоїдів. Тому чоловікам, які проходять лікування від безпліддя, не варто зловживати походами в баню. Всім іншим людям медики настійно рекомендують відвідувати сауну і лазню, особливо в новорічні канікули, коли потрібно очистити організм від шлаків і токсинів. Лікарі нагадують, що лазневі процедури сприяють поліпшенню тонусу організму, поліпшенню кровообігу.

Крім того, відвідування лазні покращує стан шкіри і допомагає знизити ризик розвитку інсульту, інфаркту і гіпертонії. Крім цього, регулярні походи в лазню сприяють схудненню, однак не треба забувати, що часті лазневі процедури можуть спровокувати зневоднення організму, тому під час походу в баню потрібно пити великі об'єми рідини.

До речі про сауни – відмінні сауни візьміть на замітку, якщо поїдете в Будапешт, ми також раніше публікували список маловідомих і цікавих місць, які варто відвідати в угорській столиці.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо , раніше в мережі показали найдорожчу рідина в світі: без неї не можна було б вилікувати безліч хвороб, а від кількості нулів і властивостей стає погано.

Як повідомляв портал "Знай.uа": фахівці з польської компанії CoolTec розробили спеціальний пристрій, призначення якого – охолодження яєчок, що, як вважають вчені, допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що незважаючи на те, що традиції зустрічати Новий рік в різних країнах відрізняються, є все-таки одна риса, спільна для представників різних держав, країн і народів.