В пустелі за ковток чистої прохолодної води будь-хто готовий віддати що завгодно, тому вона очікувано дорога в деяких країнах, набагато дорожче, ніж елітні спиртні напої. В інших країнах, навпаки, дуже дорога нафта, але тим не менше мало хто зможе правильно назвати рідину, яка є найдорожчою на планеті. Варто відзначити, що звичайній людині ця рідина рівним рахунком ні до чого, як повідомляє replyua.net.

А найдорожчою рідиною на Землі є отрута жовтого скорпіона, при цьому її не використовують безпосередньо. Жовтий скорпіон мешкає на Близькому Сході, Аравійському півострові та на півночі Африки.

Ця отрута містить в собі неймовірно рідкісний вид білка, через який він так високо цінується. Отрута жовтого скорпіона широко застосовується в медицині. З неї виробляють лікарські препарати для успішного лікування найбільш складних і важких захворювань: різних пухлин і хвороб серця. За 1 літр отрути жовтого скорпіона потенційному покупцеві доведеться викласти близько 10 млн доларів. Експерти порівнюють, що за цю ж суму можна легко купити близько 20 невеликих островів, розташованих в теплих екзотичних країнах.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Отрута жовтого скорпіона містить суміш нейротоксинів. Не так давно вчені встановили, що деякі речовини, що містяться в отруті, лікують від цукрового діабету. А один з компонентів отрути може повністю вилікувати пухлину головного мозку.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що подорожувати по всьому світу і не витрачати на це шалені суми не так вже й складно. Для цього слід дотримуватися декількох простих, але дієвих порад, якими поділилася популярна українська телеведуча і тревел-блогер Себова Марія.

Як повідомляв портал "Знай.uа": фахівці з польської компанії CoolTec розробили спеціальний пристрій, призначення якого – охолодження яєчок, що, як вважають вчені, допоможе в лікуванні чоловічого безпліддя.

Також "Знай.uа" писав, що незважаючи на те, що традиції зустрічати Новий рік в різних країнах відрізняються, є все-таки одна риса, спільна для представників різних держав, країн і народів.